Anekdote


Inhakend op Jan’s verhaal over de licht ontvlambare olie. Tijdens een barbecue-feest bij Bertil – niet zo lang geleden – werd het tijd om de olie in de gloeiend hete wok te gieten. Het leek de Vesuvius wel! De olie sprong wel een meter hoog! Kinderen werden uit de vuurlinie getrokken, huisdieren zochten jankend een veilig heenkomen en Bertil noemde de naam van onze Heer op een weinig complimenteuze manier.

Wat bleek: er zaten nog drie druppels kraanwater in de maatbeker waarmee hij de olie had afgemeten.
Wijze les: olie en water mengen normaal gesproken al slecht, maar in de wok zijn ze explosief……

Delen

Een reactie op “Anekdote”

  • bertil zegt:

    Ja…. dat was echt even spannend omdat we op dat moment niet precies wisten hoe het kwam. De wok lag al een 10 minuutjes op de BBQ, dus gloeiend heet, en de olie was ook echt geschikt. Inderdaad een wijze les. Die les hebben we overigens geleerd tijdens het bereiden van een overheerlijke paĆ«lla. Ik zal het recept plaatsen onder “het kopje recepten.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieƫn
Tag cloud
Inloggen