Big Green Egg


Outdoor-cooking (barbecuen schijn je het niet te mogen noemen) kan ook met de Big Green Egg. Een groen, keramisch ei. Uitgevonden in 1974 in (waar anders) de Verenigde Staten en gebaseerd op een Chinese klei-oven: de kamado. Hoe ziet dat eruit? Zó ongeveer:

In Nederland verkrijgbaar onder het vertederende motto “outdoor cooking is een eitje”. (deze site is blijkbaar nog ‘onder constructie’, want bevat veel Latijnse opvultekst.)

Belangrijkste eigenschap: het keramiek. Dit staat een extreem hoge bereidingstemperatuur toe, wat de uitdroging van je gerechten voorkomt. Ook is het ding binnen tien minuten na het aansteken van je kooltjes gebruiksklaar.

Iedereen die een Big Green Egg aanschaft, wordt automatisch Egg Member, met alle voordelen van dien. Zie meer van de Big Green Egg in dit introductiefilmpje.

Wat mag dat allemaal kosten? Van de officiële site werd ik niet veel wijzer, maar ik heb begrepen dat je vanaf een eurootje of 800 aardig onderweg bent. Ik vind het ontegenzeggelijk een mooi apparaat. Ruil ik mijn Weber erop in? Nee.

Delen

2 Reacties op “Big Green Egg”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen