Een toetje van de grill?


Of zoals meneer Weber het verwoordt: “While the grill is still fired up, why not toss on dessert? Yes, that’s right, you can grill desserts too. “

Wij Nederlanders beginnen de barbecue ondertussen te zien als een waardevolle aanvulling op onze binnenkeuken. Het is ‘fun’ om buiten te koken, en het smaakt nog prima ook! Waarom dan ook niet de laatste gang van de maaltijd op de barbecue bereiden? Misschien een paar briketten erbij, een borstel over het rooster en aan de slag.

Allerlei soorten hard fruit kunnen sowieso prima worden geroosterd: appel, ananas, perzik en banaan bijvoorbeeld. Grillen, heet opdienen met een schep vanille ijs en klaar.

Voor de gelukkige bezitter van Webers pizzasteen is er het volgende recept:

Zoete Aarbeienpizza ©

Ingrediënten:

  • 8 gram gedroogde gist
  • 400 gram meel
  • 1 kopje warm water
  • een snuifje zout
  • olijfolie
  • een snuifje suiker
  • 20 aardbeien
  • 200 gram stukjes chocolade van goede kwaliteit
  • 1 eierdooier (licht geklopt)
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Meng de gist, het water en het zout in een kleine kom. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuil in het midden. Schenk het mengsel van gist langszaam bij de bloem. Voeg meer water of bloem toe om vaster deeg te maken. Kneed het deeg op een tafel met bloem totdat het glad is. Doe het deeg in een kom met een beetje olie en zet het op een warme plek om te laten rijzen. Druk het deeg naar beneden, kneed het en laat het weer rijzen op een warme plek.

Verdeel het deeg in 4 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk het dan met de vingers in de vorm van een schotel op een plank met veel bloem. Breng met een kwast wat eidooier op de randen. Bak het deeg in de buitenkeuken met gesloten kap op medium totdat het deeg goudbruin en knapperig is. Laat de pizza een beetje afkoelen. Doe stukjes chocolade in de warme bodems en laat de pizza een beetje afkoelen. Doe stukjes chocolade in de warme bodems en laat die smelten. Versier de pizza’s met aardbeien en strooi er poedersuiker op.

Delen

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen