Eenvoudige oosterse wokschotel


Weersverwachting 21 oktober 2008

Het is te hopen dat de weersverwachting een beetje uit gaat komen. Vanavond gaat de brand weer in mijn barbecue. Op het menu staat een een heel simpele wokschotel. Het mooie van die wok is dat je er eigenlijk alles in kan gooien wat je lekker vindt. In de supermarkt heb je dan ook nog diverse soorten woksauzen die smaak toevoegen. Ik gebruik vandaag oester-knoflooksaus uit de serie Wok express van het merk Amoy. De ingerediënten voor vanavond:

  • broccoli
  • bosuitjes
  • rode paprika
  • champignons
  • knoflook
  • garnalen
  • rijst (basmati)

Met wokken is het belangrijk om alles van tevoren te snijden, dan ben je als je eenmaal de maaltijd gaat bereiden in no-time klaar. Eerst even een paar minuutjes de broccoli-roosjes in de stoompan en de rijst koken.

Wanneer de wok goed heet is (laat hem gerust een paar minuten opwarmen in de barbecue), de ingrediënten één voor één toevoegen, te beginnen met de “hardste” soorten. Op het laatst de saus erbij. Eén minuutje nog roerbakken, en klaar!

Eet smakelijk!

Edit, na het eten: Het KNMI zat er gelukkig niet naast. Ik stond dus niet net zoals Michel ooit buiten in de stromende regen te wokken. Ik had mezelf alleen iets te serieus genomen door mijn wok een minuut of 5 op te l;aten warmen. Toen ik de (Conimex wok-) olie erin goot vloog deze spontaan in de fik! En dat terwijl op het etiket staat dat de olie bestand is tegen hoge temperaturen. Het resultaat was gelukkig wel een heerlijke maaltijd! Zie hier het resultaat:

Wokschotel

Wokschotel

Delen

Een reactie op “Eenvoudige oosterse wokschotel”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen