Goedemorgen


Goedemorgen mannen!

Back on-line, zullen we maar zeggen. Kon gisteren niks meer posten, want heb de hele avond staan barbecuen natuurlijk. Over rookgordijn gesproken: ik heb gisteren de lavendel gesnoeid. Een paar takken daarvan op je starter en je krijgt een heerlijk geurend rookgordijn!

Delen

3 Reacties op “Goedemorgen”

 • Pedro zegt:

  Ik heb dur hetzelfde probleem. Rook….heel veel rook. Ik gebruik ook die firestarter, maar de eerste 5 tot 10min komt er erg veel rook vanaf. De buren klagen en willen in de eerstvolgende vve vergadering mij het bbqen verbieden. Iemand ideeen over bbqen met briquetten en weinig/minder rook?

 • Michel zegt:

  Hallo Pedro,
  Zorg er allereerst voor dat je briketten droog zijn. Dat lijkt een open deur, maar veel mensen zetten de briketten weg in een vochtig schuurtje. Ze trekken altijd vocht aan doordat ze enigszins poreus zijn.
  De beste ervaringen heb ik met Weber briketten en -aanmaakblokjes. Toegegeven: het is iets duurder, maar het rookt stukken minder / praktisch niet, en je vuur is nog gelijkmatiger ook. Ook is de brandduur langer. Het overwegen waard.
  Succes ermee!

 • bertil zegt:

  Hallo Pedro,
  Michel heeft gelijk, het is meestal een vochtprobleem. Mijn schuurtje is ook altijd een beetje vochtig en dat zorgt ook voor vochtige briketten, dus ook voor een rookgordijn. Nu heb ik laatst een zak briketten gekocht bij de Sligro van het merk “bonfire”. Deze briketten zijn verpakt in een papieren zak, maar deze is weer gevoerd met een plastic binnenzak. Lekkere droge kooltjes dus. Samen met aanmaakblokjes van geperst hout gaf dit vrijwel geen rook.
  Een goede oplossing om klagende buren de mond te snoeren heb ik ook: kies een lekker bbq-gerecht (keus genoeg op deze site), zorg voor een lekker wijntje en nodig ze uit voor de eerstvolgende bbq. Dan klagen ze nooit meer.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorie├źn
Tag cloud
Inloggen