Appeltaart op de barbecue


Als bewijs dat de barbecue niet alleen gebruikt hoeft te worden om een stukje vlees te cremeren, het volgende verhaal dat ik gewoon heb gestolen van de bbq-hyves:

Auteur: Frank

Ja, ik heb het gedaan, een appeltaart maken in de weber.

Het hele verhaal, verkort:
We hadden 2 appeltaarten in gedachten maar de eerste mislukte, De oven wilde niet heet genoeg worden, en niet lang genoeg op de tempratuur blijven… het is en blijft een magnetron, geen volwaardige oven, dus de eerste was hopenloos.

Na het avondeten, een rollade (eerst direct aangegrild en daarna indirect tot een coretemp van 72C, gepofte piepers en gegrilde mais, heb ik een trukje om slechts ongeveer 20 briketten aan te krijgen, van Noskos gebruikt.

Toen ze wit uitgeslagen waren heb ik ze gelegd op het stapeltje dat nog over was van eerder die avond. De temp kon ik, met knijpen en lossen van de luchttoevoer onder en boven, redelijk constant houden op 177C en na 1:30 heb ik een perfect gare appeltaart van de weber afgehaald.

De appeltaart was helaas bestemd voor de school van Kathryn, dus ik heb weinig ervan op. Wel heb ik Hedy overtuigd dat we vaker de BBQ kunnen gebruiken voor taart en cake, dus… Mijn tijd komt nog wel eens…;-)

Appeltaart

Appeltaart

Delen

Een reactie op “Appeltaart op de barbecue”

  • Bertil zegt:

    Dit lijkt me echt lastig. Van het weekend heb ik een appeltaart in de oven gemaakt en dat vond ik al moeilijk genoeg. Het lijkt me dat je de temperatuur niet constant kunt houden. Of je moet er anderhalf uur naast gaan staan met een temperatuurmetertje.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorie├źn
Tag cloud
Inloggen