Barbecue down under


Het grillen van vlees boven een open houtvuur is natuurlijk zo oud als de mensheid zelf. Echter: de hele barbecue-cultuur die hier in Nederland sinds een jaar of tien in opkomst is, komt natuurlijk overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar begon men vlak na de Tweede Wereldoorlog al met het inrichten van buitenkeukens.

Een land waar de BBQ-cultuur echter ook al jaren een enorme vlucht heeft, is AustraliĆ«. De Barbie – zoals het ding daar liefkozend wordt genoemd – is een gewild accessoire in de outback. Terwijl ik dit schrijf is het daar zo’n beetje zomer, en is men druk bezig de kerstmenu’s samen te stellen. Roast turkey on the beach!


Opvallend is de populariteit van de Big Green Egg aldaar. Een demonstratiefilmpje laat nog eens zien hoe het moet.

Delen

Een reactie op “Barbecue down under”

  • Bertil zegt:

    Het lijkt mij echt een geweldig apparaat. Ik heb deze zomer een demonstratie van dit ding gezien op een fancyfair aan de Binnenmaas. Heb ook een stukje vlees geproefd. Het is werkelijk geweldig. Wat me tegenstaat is het prijsniveau. Op dit moment vind ik ze nog te duur. Staat wel op mijn verlanglijstje, maar ik vrees dat het daar nog wel een tijdje zal blijven staan.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieƫn
Tag cloud
Inloggen