Barbecue friet


Jan plaatste er al eerder een post over: patat van de barbecue. Gezellig, gezond en een partij lékker!

Men neme een partij aardappels – liefst vastkokers. Schil ze of boen ze goed schoon. Snijd ze in partjes, iets groter dan je normale patat zou snijden. Maak een marinade van goede olijfolie, gemalen zeezout, knoflook naar smaak en kruiden: tijm, rozemarijn en wat je verder maar tegenkomt in het keukenkastje. Aardappels erbij en even in laten trekken.

Dan de barbecue: steek de kolen aan en vul de barbecue aan één zijde met de hete kooltjes. Dek het andere deel van het onderrooster af met alufolie. Zo dwing je de lucht om langs de kooltjes te stromen. Rooster erop en dan de aardappels. Leg ze niet boven de kooltjes maar ernaast.

Reken op een ruim uur gaartijd. Eén of twee keer omdraaien helpt om mooie, gelijkmatig bruine en knapperige frites te krijgen. Zónder frituurpan! Bedankt voor de tip, Jan!

2812_bbq-friet_klein_22812_bbq-friet_klein

Delen

Een reactie op “Barbecue friet”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen