Lokkii BBQ-Briquettes


Toch wel grappig: als je maar heel even rondsnuffelt op de internets kom je altijd wel wat aardigs tegen. Dit keer trok een nieuw soort briketten mijn aandacht. Men zegt over deze briketten, die de merkwaardige naam Lokkii BBQ-Briquettes dragen, dat ze al 15 minuten na het afstrijken van de lucifer klaar zijn om op te grillen. Er is nog meer goed nieuws: de briketten zijn 100% organisch, gemaakt van steenkool en houtskool. Bovendien zijn ze vrij van petrochemische rotzooi zodat je rib-eye nog naar koe blijift smaken ook. Toch prettig om te weten, al heb ik nog nooit gehoord van iemand die z’n vlees verschroeid boven een benzinevuurtje.

lokkii-briquettes

Zo zien de briketten er uit. Voor een 4-persoonsfik heb je er maar twee nodig. Ik heb ze echt nog nooit in het echt gezien, maar op de website staat dat ze echt bijna overal te koop zijn.

Delen

10 Reacties op “Lokkii BBQ-Briquettes”

 • Peter zegt:

  leuk dat jullie dit oppakken. Ook veel Cobb eigenaren zijn enthousiast. In het seizoen zijn de briketten ruimer verkrijgbaar ( AH, SdB, Fixet,Formido ) maar nu ook via de webshop van de ANBW en http://www.barbecueshop.nl

 • Jan zegt:

  Zojuist de Lokkii briketten gespot bij de Plusmarkt in Bergschenhoek.

 • Pierre zegt:

  Vandaag voor het eerst 2 van die lokkii apparaten geprobeerd. Ik wilde indirect bbq-en en dacht dat ik het daarom wel kon proberen.
  Het aansteken lukte niet meteen dus ik stond al wat te vloeken. Toen twee brandende lucifers erop gelegd en waarempel het blokje ging aan.Na tien seconden kwam er een vlam van 30cm vanaf (cool).Ze gaan echt in laagjes aan.
  Even 15 minuten laten uitrazen en daarna wat lekker appelhout erop gegooid.
  Het werkte echt perfect. Ik heb zelf het idee dat briketten wel heter worden maar dat kan ook zijn dat de hoeveelheid briketten wat groter is dan twee lokkii’s. Je BBQ is dus veel sneller op een mooie constante temperatuur. Ook het roken met het hout ging mooier dan anders maar dat moet ik de volgende keer ook even op de normale briketten proberen.

 • Mike zegt:

  Voor 2010 is het assortiment Lokkii producten aardig uitgebreid. Naast de Lokki Briques zijn er nu ook de zgn. Heat Diamonds die als gangbare losse briketten te gebruiken zijn. Bij een eerste test van de Heat Diamonds was ik wel tevreden met de warmte opbrengst bij gebruik in de Outdoorchef en in de Weber Bullet. Ik was niet onder de indruk van de brandduur en de heat diamonds laten bijzonder veel poederig as achter. Het aansteken viel echt tegen. Zowel volgens de methode zoals beschreven op de zak als in de Weber Quick Start, wilden de Heat Diamonds alleen ontbranden bij gebruik van een kleine verfbrander. Bijzonder teleurstellend was de bruin/grijze rook die zeker 20 minuten lang uit de Heat Diamonds opsteeg. Het toevoegen van briketten zo uit de zak aan een al langer gloeiend briketenvuur ging ook met veel rook en walm gepaart. Het zou kunnen zijn dat de test verpakkingen die ik geprobeerd heb op een te vochtige plaats bewaard zijn. De Lokkii briques zijn in een kunststof film verpakt en lijken zo geen last te hebben van vocht.

  Ga naar de internationale website voor een compleet productoverzicht: http://www.lokkii.com/eng/main.html

 • emil zegt:

  Lokkii briketten en lokkii barbeque zijn bij de kampeermarkt in Eindhoven al tijden te koop, al sinds 3 jaar verkopen wij dit soort briketten en geloof me het werkt.

 • Johan zegt:

  heb een verpakking Lokkii Ligh the bag gekocht, ga nooit meer wat anders gebruiken, de zak gewoon aan 4hoeken aansteken en klaar. geen viezigheid of erbij staan om te kijken of het aanmaken lukt. Geen kerosine lucht.Fantastisch. Bij indirect grillen meerdan 2.5u brandduur Heb een Dancook 22in barbecue. 1.4kg precies goede goeveelheid.

 • ahm Huizinga zegt:

  L.S. Graag een lijst van verkooppunten, in Nerderland, Duitsland en Frankrijk

 • Jan zegt:

  Beste ahm Huizinga, we zijn geen vertegenwoordiger van Lokkii. Ik heb dus geen idee van de verkooppunten in Nederland, laat staan in Frankrijk :-). Tussen de reacties hierboven staat wel een link naar de internationale website van Lokkii, wellicht heb je daar meer succes.

 • Jeroen zegt:

  Ik ben vervend bbq-er en zweer tegenwoordig bij Lokkii producten. Ze hebben nu niet meer alleen die rare bakstenen (je wilt toch zelf een mooi vuurtje kunnen bouwen) maar een volledig aanbod van aansteek producten tot kant en klare ‘light THE bag’ zakken. Ik ben nav hun claims eens verder gaan kijken naar de inhoud van andere houtskolen en briketten producenten. Laat ik het zo zeggen, ik gebruik nooit meer een Weber zak briketten. Tenzij ik eens wil weten hoe er inde oude DDR werd gebarbecued. Allemaal bruinkool en niet in de fik te krijgen. Branduren en hitte zijn perfect van Lokkii. Voor mij niks anders meer!

 • Jack zegt:

  De Lokkii diamonds zijn bij ons een ramp in gebruik. Ze branden niet door nadat de aanmaak blokjes zijn opgebrand. Dus geen bbq.
  En de snel brandende briketten stinken wel naar benzine oid. Doen we ook niet meer.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen