Winterweberen


Het begon als een geintje. Op de sportschool hadden een paar medesporters lucht gekregen van deze site en voordat we wisten stonden we te praten over het organiseren van barbecue midden in de winter. 31 januari was het zover. De één had een Weber. Nummer twee ook en nummer drie stelde haar huis en tuin ter beschikking met een grote gasbarbecue. Nummer vier had nog wel wat sta-tafeltjes en nummer 5 bleek over een grote terrasverwarmer te beschikken. 4 vrijwilligers voor de boodschappen en tranport van het e.e.a. en het was geregeld. Een bbq feestje voor 20 man midden in de winter. En koud was het! 3 graden vorst en een gemeen windje. Maar we lieten ons niet weerhouden. Nooit geweten dat mensen die zich een paar uur in de week helemaal gek sporten om hun lichaam in conditie te houden zo kunnen eten en drinken. In totaal 12 kilo vlees en vis, 20 flessen wijn en 2 kratten bier werden soldaat gemaakt. Natuurlijk stond de inmiddels beroemde paella op het menu, maar ook heerlijke zalm, tonijn, garnalen en niet te vergeten de “gewone” satétjes. Super gezellig en……. we hebben het niet koud gehad!

Wel hebben we wat geleerd! Zet nooit een terrasverwerwarmer bij drie graden vorst dicht bij een raam van 4 x 2 meter. Na een geweldig plof weten we nu dat zo’n raam daar niet tegen kan. Gelukkig betaald de verzekering, anders was het wel een erg duur bbq-tje geworden. Jongens en meisjes, dank voor jullie inbreng en de super gezellige avond!

Onderstaand ter illustratie wat fotootjes.

Delen

7 Reacties op “Winterweberen”

 • Michel zegt:

  Hoi Bertil,
  Het ziet eruit als een écht feestje! Paëlla maken met min drie: respect!

 • bertil zegt:

  Ja… en dat kreeg ook nog een staartje want ik had natuurlijk wijntje op en er zat nog een restje Paëlla in de wok. Dat was natuurlijk de volgende dag stijf bevroren. Gelukkig heeft de gastvrouw e.e.a. netjes schoongekregen.

 • De Gastvrouw zegt:

  Hee Bertil,

  Weet je, winter-weberen moet je met de paplepel ingegoten krijgen……vandaag heeft Jeffrey (10) de worstjes en kipjes gegaard!

  XX
  Corrien

 • Harald zegt:

  Leuke BBQ party! De foto met Bertil in de sneeuw is de topper van de serie!

 • Mooi werk! Jullie zijn precies de liefhebbers die wij nodig hebben voor het Nederlands Kampioenschap Barbecue 2009. Kijk ‘ns op:

  http://www.nkbbq.nl

 • Frank zegt:

  Zie je wel, er zijn voldoende mensen in Nederland die de BBQ aansteken zowel in de winter alsook in de zomer.
  Kom maar eens kijken…

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen