Accessoires: De Gevogelte stomer


De lentekriebels slaan nu definitief toe. Het was gisteren heerlijk weer. ‘s-Ochtends zijn we met de kids lekker de natuur in gegaan. Na de lunch heb ik samen met de oudste de hele middag in de tuin gewerkt. Zo’n dag sluit je dan natuurlijk af met een heerlijk maal waar de barbecue een rol in speelt.

Op het menu stond een evergreen: Hele kip op een bierblik. De truck bij dit gerecht, is dat de kip niet droog wordt omdat het arme beest met de bips heel oneerbiedig op een (half leeggedronken) bierblik wordt geplaatst. De binnenzijde wordt dus gestoomd door het vocht, en blijft heerlijk mals. Het bierblik is alleen een beetje wankel, en daar heeft Weber dus iets op gevonden: de gevogelte stomer. Of, zoals de accessoire heel oneerbiedig door een collega-blogger van me genoemd wordt: de chickenfucker.

Gevogelte stomer 1

De stomer heeft een lekbak die tevens dienst doet als vet opvang. De kip wordt geplaatst op een brede spies, die zo gevormd is dat hij op een kommetje in de lekbak gezet kan worden. In dat kommetje kan dan vocht en kruiden gedaan worden. Het geheel valt absoluut niet om en het resultaat is heerlijk!

Gevogelte stomer 2


Delen

3 Reacties op “Accessoires: De Gevogelte stomer”

  • Michel zegt:

    Tipje: de chickenfucker is alleen goed bruikbaar op de grotere Weber-kogel. Hij is voor het mooie iets te groot voor de 47 cm versie. Verder een top-accessoire!

  • Jan zegt:

    Michel, ik gebruik dit ding zonder het bovenrooster. Ik richt de barbeque in volgens de split-grill methode, met dien verstande dat ik ook het kolenrekje nog afdek met aluminiumfolie zodat de kip zo weinig mogelijk directe straling krijgt. De Chickenfucker komt vervolgens naast de kooltjes te staan. Ruimte zat!

  • bertil zegt:

    Ik heb eeb oud rooster, dat iets kleiner is dan het originele rooster, dat laat ik zakken in de weber en dat blijft dan even onder het midden van de kogel hangen, ruim boven de kooltjes. Werkt prima! Maar ik overweeg toch de grotere Weber te kopen. Niet alleen voor de kippenstomer, maar in het algemeen heb je wat meer ruimte voor grotere zaken.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorie├źn
Tag cloud
Inloggen