Pulled Pork


Tegenwoordig is het de trend om zo weinig mogelijk tijd te besteden aan het eten. Sommigen kopen een kant en klaar maaltijd in de supermarkt, om deze 4 minuten in de ping te zetten en het resultaat met smaak te verorberen. Culinaire barbaren! Je eten bereiden met de barbecue betekent dat je er de tijd voor neemt om een mooie maaltijd op tafel te zetten. Je zoekt met zorg een stuk vlees uit, bewust van waar het vandaan komt. Vervolgens behandel je het met zorg en liefde. Het bereiden is een driekwart van de lol, en het met vrienden en familie eten ervan een feestje.

Nu zijn er ook mensen die dit weer heel ver doortrekken. Ik kwam gisteren een mooi  weblog tegen die ik gelijk bij mijn favorieten heb gezet. De schrijver met het pseudoniem Noskos beschrijft op dit blog hoe hij Pulled Pork bereidt in zijn Weber Smokey Mountain. Pulled Pork is een hele varkensschouder van een kleine 3 kg. Het roken van zo’n stuk vlees duurt 10 tot 14 uur! Noskos heeft dus om twee uur in de ochtend de smoker aangestoken om het pas de middag daarna het heerlijke resultaat er weer uit te halen.

Nadat ik het verslag gelezen had heb ik dit gerecht gelijk op mijn verlanglijstje gezet. De website moeten jullie echt bezoeken, maar een foto kan ik jullie niet onthouden:

(c) Noskos / www.bbq-nl.com

(c) Noskos / www.bbq-nl.com

Delen

2 Reacties op “Pulled Pork”

  • Ad zegt:

    Hou er rekening mee dat een Pork Shoulder ongeveer 2-2.5 urr per pond op de BBQ moet.

    Veel rook in het begin maar zorgen dat de rook niet echt blauw word. Ook krijg je beter resultaten als je de shoulder injecteerd en inrubt ongeveer een dag van te voren (12-18 uur)
    Ik gooi de shoulder er doorgaans rond 22:30-23:00 erop en die komt er om 17:00 ongeveer vanaf.

    Ad,

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen