Steriel barbecuen in staande asbak


Vroeger, bij mijn opa en oma thuis, stond er naast de bank een staande asbak. Afgetikte as en opgerookte peuken werden in een handomdraai verwijderd. Eén druk op de centrale knop, en het plateau waarop de rookresten aanvankelijk bleven liggen begon als een razende te draaien en dalen. Door de middelpuntvliedende kracht werd alle afval naar buiten gedreven en opgeborgen in de krochten van het apparaat. Weg stof en geurtjes zou je zeggen.

Het ding zag er ongeveer zó uit:

fifties-staande-asbak

Laat ik nu op You Tube ontdekken dat ze een barbecue hebben gemaakt, gebaseerd op dit principe! Hou me ten goede, maar barbecuen hóórt gepaard te gaan met een beetje stof, vieze tengels en een buurvrouw die fronsend de was gaat binnenhalen. Rook en as en vlammen en vonken en onschuldige brandwonden aan je poten. Dit is geen barbecue, dit is een operatiekamer! “Spoelt u maar!”

Oordeel zelf over deze barbecue van het merk Barbecook (de vent die piano speelt is dezelfde als vroeger bij het ochtendgymnastiek op de radio):

Delen

3 Reacties op “Steriel barbecuen in staande asbak”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen