Ecobrasa kokosblokjes


Als ik vertel dat ik nogal graag van barbecueën hou, krijg ik weleens het verwijt dat ik het milieu vervuil met die stinkrook. Wat te denken van die bomen die gekapt moeten worden voor mijn briketten? En wat vinden mijn buren ervan, om steeds weer van de lucht van mijn verkoolde sateetjes te mogen genieten? Dat zal voor de andere barbecuërs niet anders zijn, vermoed ik. Er is nu iets bedacht om je schuldgevoel af te kopen: Ecobrasa kokosbriketten!

Over deze blokjes is keihard nagedacht, let maar eens op:

 • Ecobrasa-briketten zijn harde BBQ kooltjes die gemaakt zijn van kokosnootbast, er wordt geen boom voor gekapt
 • Ze gloeien sneller
 • Ze gloeien heter
 • Ze gloeien langer
 • Er blijft bijna geen as over na gebruik
 • Je hebt maar 1/3 van de gebruikelijke hoeveelheid nodig
 • De blokjes zijn vierkant: minder vrachtwagens nodig om het spul te vervoeren
 • Er komt bijna geen rook vanaf
 • Ze vlammen niet op wanneer er vet op druipt
 • Ze zijn reukloos
 • Er komt geen roet vrij

Ze zetten nog net geen koffie na de maaltijd! Elke duizend kilo geproduceerd scheelt 50 bomen van een diameter van 15 cm die normaal gekapt worden om dezelfde hoeveelheid houtskool te produceren! Dat is nogal wat vind ik. De prijs is alleszins redelijk, zeker gezien het gebruik: € 15,- per 10 kilogram.


Delen

8 Reacties op “Ecobrasa kokosblokjes”

 • Pierre zegt:

  Als je echt je schulgevoel wilt afkopen Jan,kan je beter vragen of mensen een vorkje mee komen prikken want ik ruik je BBQ ook wel eens.Dan kom ik wel lopend naar je toe da’s ook goed voor het milieu.

 • Michel zegt:

  Hear hear!

 • Jan zegt:

  Kom jij ook lopen dan Michel?

 • rob bos zegt:

  Het gaat bij ecobrasa niet aleen om het milieu,er wordt trouwens geen boom voor gekapt,maar wat veel belangrijker is je hebt er heel weinig van nodig.
  Het geeft geen vlammen dus ook geen rook,het komt uit spanje en daar wordt het binnen gebruikt.
  groet rob bos

 • Theo zegt:

  Ik gebruik deze blokjes al geruime tijd daarvoor altijd houtskool of traditionele houtskool of briketten van Weber. Resumè de genoemde voordelen kloppen als een bus. Zeker nog de moeite waard te noemen is dat je van houtskool en of briketten geen kwaliteit kent dus soms zitten er gecreoseerde/houtdelen/afvalstoffen/bindmiddelen etc. in die je vervolgens opstookt (lees eet). Duur??? nog gekker ik woon in Spanje Ecobrasa is spaanse importeur en toch betaal ik hier in Spanje beduidend meer euro’s dus als ik eens in het jaar in NL ben (= is eigenlijk compleet gekkenwerk)koop ik 40 Kg dat is dan echt stukker goedkoper en via TNT nog gratis thuis bezorgd (schoonouders) ook.

 • Jan zegt:

  Ik heb zojuist ook maar 40kg Ecobrasa aangeschaft. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 • Nico zegt:

  Maar waar kan ik ze kopen dan, die eco brasa briketten?

  Bij de sligro zag ik vorig jaar trouwens ook zakken van 10 kg kokosbriketten liggen, maar dan in normale brikettenvorm. zouden die dan ook beter zijn dan houtskoolbriketten. die waren volgens mij 10 euro voor 10 kg.

 • Jan zegt:

  Hoi Nico,

  Je kunt de blokjes online kopen in de webwinkel Eco Logisch. (Nee, ze sponsoren ons niet 😉 )

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen