Hamburgers


Man man, wat een heerlijk weer. Afgelopen donderdag lagen er al spare ribs op de barbecue, later meer daarover. Vandaag kon ik het niet laten en heb ik een portie rundergehakt uit de vriezer gehaald. Voor vier heerlijke hamburgers gebruik je:

  • ruim een pond rundergehakt
  • een ui, fijn gesnipperd
  • knoflook, één teentje, of twee, of drie, of…
  • vers gemalen peper
  • een theelepel worchestershire saus
  • een snuifje cayennepeper

Maak het vlees aan met de hierboven genoemde ingrediënten en maak er mooie flinke hamburgers van. Lekker bruik grillen op direct vuur, met het deksel op de barbecue. Leg op het laatst een plak kaas op de hamburgers en serveer ze daarna op een kort meegeroosterd broodje met groenvoer en sauzen naar smaak. Echte lekkerbekken grillen ook nog een plak bacon, om die samen met de kaas op de hamburger te leggen.

Om je vingers bij af te likken, en lekker simpel!

Delen

2 Reacties op “Hamburgers”

  • Jan zegt:

    Ik kreeg nog een tip van een andere bbq-fan: Doe een scheutje ketchup door het gehakt, en voeg een opgeklopt ei en paneermeel toe. Had ik zelf kunnen verzinnen, volgende keer proberen!

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen