Effe wachte……. Pizza!


Gisterenavond: weinig tijd. Niks in huis. Wat doen we? Pizza maken natuurlijk!

Pizzadeeg maken we gemakkelijk met de broodmachine (jaja: geld hebben we niet. Maar spúllen!). Geen broodmachine? Ook geen probleem. Webertje opwarmen met een paar briketten en hup: pizzasteen op het rooster. Tomatensaus maken en het pizzadeeg ermee bestrijken. Dan de pizza beleggen met alle restjes die je zo maar in de koelkast of op het aanrecht aan kunt treffen. In dit geval: uien en champignon. Artisjokharten. Hamreepjes. En natuurlijk met gulle hand gestrooide geraspte kaas. Kwartiertje op de steen tot het deeg gaar is. Bellissima!

Dan is nu het wachten op Ad en zijn verslag van gisteren.

Delen

6 Reacties op “Effe wachte……. Pizza!”

 • Jan zegt:

  Dat ziet er weer heerlijk uit Michel, ik denk dat ik die pizzasteen maar eens op mijn verlanglijstje ga zetten. Alleen, met al die accessoires wordt het wel steeds moeilijker om mijn vertrouwde 47cm Weber in te ruilen voor een grote-mannen-barbecue (ik raak steeds meer gecharmeerd van de BGE).

 • Michel zegt:

  Die pizzasteen is top. Niet alleen voor pizza, maar bijvoorbeeld ook voor broodjes van de barbecue. Saillant detail: mijn pizzasteen is níet van Weber, maar van Big Green Egg. Dus – lijkt mij – ook prima bruikbaar op een BGE.

 • Pierre zegt:

  Michel gaat bij jou de BBQ ook aan om water te koken om thee te zetten?

  @Jan, wat kan je met een BGE dan meer dan nu met de Weber? Voor dat langdurige roken kan je toch ook een soort rookoven nemen. Niet dat ik het eitje niet mooi vind hoor.

 • Michel zegt:

  @ Pierre: nee, Pierre, water koken op de barbecue is mij nog niet gelukt. Telkens als ik er een litertje op goot voor de thee, ging het vuur uit….. 😉

 • Ad zegt:

  @all

  Met de BGE kan ik roken, grillen en BBQ’en. Ik za eerdaags eens wat meer overschrijven. Ook ter vergelijking met 1 lading houtskool kan ik gemakkelijk 20 uur low/slow.

  Ad,

 • Jan zegt:

  @Pierre, langdurig roken kan zelfs met onze mooie 47cm Weber, alleen is de BGE volgens mij veel beter op temperatuur te houden. Bovendien is hij in een kwartiertje gebruiksklaar en is hij zuiniger in gebruik wat betreft houtskool. De Weber is een Opel, de BGE komt meer richting Rolls Royce 🙂

  Maar je hebt gelijk, die Weber voldoet voorlopig prima. Ik kan er op dit moment nog alles mee wat ik wil. Dat ei moet dus nog even wachten.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen