The Pulled Pork Project – Grand Finale


Allemachtig mensen! Nu worden er toch kookboeken volgeschreven over ‘snel en makkelijk een maaltijd op tafel’. Vandaag hebben we het tegenovergestelde gedaan: langzaam en iets minder makkelijk. Men neme een voortreffelijk stuk varkensschouder (met dank aan Slagerij Wapenaar te Vlaardingen, zie ook de eerdere postings met beelden van het rauwe stuk vlees).

Deze gaat vervolgens 10 uur op de barbecue. Zorg voor voldoende houtsnippers voor die onvervalste rooksmaak, en besproei de schouder regelmatig met appelsap (sic). Dan mag de schouder een uur rusten in aluminiumfolie. Zo komt het vlees tot rust en worden de vleessappen weer gelijkmatig verdeeld. Resultaat: vlees dat zó botertjezacht is dat je het bijna kunt slurpen. Dat op een wit broodje met wat pittige saus maakt dit tot het ultieme slow cooking gerecht.

Eerst maak je je toch een beetje zorgen, want het vlees lijkt wel verkoold. Tót je door die harde korst (bark, in vaktermen) heenbreekt. Die geur! Die smaak!

Veel dank zijn wij verschuldigd aan Ad, voor zijn tips en trics. Jan zal hier te zijner tijd verhalen over zijn weergaloze voorgerecht: slow-cooked-spareribs. Man man man, wat een dag!

Delen

6 Reacties op “The Pulled Pork Project – Grand Finale”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen