Kooptip: Barbecook Rookoven


Barbecook Rookoven

Barbecook Rookoven

Zojuist gespot in de Makro folder: de Barbecook Rookoven. De prijs is echt laag, ik kan niet oordelen over de kwaliteit. Elders kost deze rookoven bijna 100 Eurii, bij de Makro de komende tijd slechts een kleine € 48,- inclusief BTW.

Wellicht is dit niet een topapparaat, maar misschien is het wel een leuk instapmodel, om je het roken eigen te maken. In een later stadium kun je dan altijd besluiten een betere rookoven aan te schaffen.

Edit: Op The Smoking Bottle staat een prima vergelijking tussen de Barbecook en de WSM. Doe er je voordeel mee.


Delen

4 Reacties op “Kooptip: Barbecook Rookoven”

 • Jan zegt:

  Op het barbecueforum zei Niek over dit apparaat: “Mijn ervaring met de barbecook: Rommel!! Is niet om het roken onder de knie te krijgen. Dan kun je nog beter het roken leren op een Weber OTS 57cm. Ik heb er 5 keer gebruik van gemaakt en dubbelgevouwen en weg gegooid.”.

 • koop rob zegt:

  Ik heb al lang ervaring met roken:

  totaal verkeerd concept: als je brandstof/mot moet bijvullen moet heel de deur open, je moet met je armen in de hitte om aan de vuurpan te kunnen.
  Hardware:: troep, kreeg in de winkel de delen al niet passend in elkaar, srel je voor dat het ding heet wordt…

  geen aanrader, zelfs niet om te beginnen

 • horst zegt:

  Kun je een rook oven van Barbecook ook gebruiken om een brood in te bakken ?

 • Jan zegt:

  Hallo Horst, ik denk dat dit best zou kunnen, wanneer je de waterpan en het rookhout weglaat. Een rookoven leent zich prma om een temperatuur voor langere tijd vast te houden. Ik heb er echter helemaal geen ervaring mee, dus misschien zijn er lezers met een andere mening.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen