Bierworst met uien


Bier worst met uien klaar voor het eten

Bier worst met uien klaar voor het eten

Om ook te laten zien dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn, of duur, ingewikkeld of langdurig, hier even een vluggertje.

Bierworst met uien, gebaseerd op het recept van de BBQ Pit Boys

Ingredienten zijn gemakkelijk: Braadworst, Uien, Bier (half flesje, wat je met de andere helft doet dat bekijk je maar), en een beetje olie (geen boter, die verbrand)

Steek de BBQ aan, en breng op ongeveer 150-175C (300-350F), als het vuur aan is en op de goede temperatuur, gooi er dan maar flink wat rookhout (blokken of snippers) op, de worst ligt er niet zo lang op, dus je hebt nogal wat rook nodig om de smaak erin te krijgen. Let wel, niet te blauw die rook, dat smaakt niet erg lekker.

Even wat olie in de pan, pan op de BBQ (ik heb deze pan speciaal voor de BBQ genomineerd, en het handvat wat kort gezaagd).
Worst en Uien erin, klein beetje aanbakken, en dan een half flesje bier erbij. De BBQ op ongeveer 300-350F houden (150-175C), en de worst en uien lekker in het bier laten sudderen voor ongeveer 10-15 minuten.

Daarna de worst uit de pan halen en op de grill leggen om de buitenkant lekker aan te bruinen. Let wel op, gezien de worst al bijna gaar is gaat het grill gedeelte erg snel.

Worst met uien en bier in een gietijzeren pan

Worst met uien en bier in een gietijzeren pan

Ook de uien in de pan laten liggen zodat het bier er wat vanaf kookt, en de uien ook wat bruin worden.

Worst even "af grillen", uien wat meer "glazen"

Worst even "af grillen", uien wat meer "glazen"

Eenvoudig recept, prima resultaten.

Ik heb dit in het verleden gedaan met bavaria bier, maar dat vond ik zonde. Nu drink ik de bavaria, en gebruik heineken voor het koken 😉

Delen

3 Reacties op “Bierworst met uien”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen