Groenten op de BBQ


Ik vraag me af of jullie ook groenten op de barbecue bereiden. Bij Ad zag ik wel groenten aan de spiezen (op 1 van de 50 gerechten in ieder geval).

Ikzelf snij vaak een courgette in de lengte in plakken en bestrijk deze met olijfolie,daarna 4 tot 5 minuten per kant op het rooster en rijkelijk met grof zeezout bestrooien.Dit lukt me trouwens beter met de grillpan op het fornuis dan met de bbq. Dus kom maar op met wat lekkere recepten/tips!

Delen

9 Reacties op “Groenten op de BBQ”

 • marc zegt:

  Ik snij alles wat ik kan vinden, champignons, paprika, courgette, aubergine etc, wat zout, peper en olijfolie erover en dat gaat in zo’n groentebasket van weber en dan naast het vlees op de Q. werkt perfect!

 • Pierre zegt:

  Zo’n groentebasket had ik ook gezien ja.Aan extra toebehoren geen gebrek bij Weber.Heb ook spijt dat ik niet meteen een 57cm bbq gekocht heb want er blijft weinig ruimte over naast de basket.Ook met indirect is het wat krapper.

 • noskos zegt:

  Ik ben toch geen konijn?!? 🙂

 • marc zegt:

  daarom gooi ik er ook geen wortels op! 🙂

 • Ad zegt:

  Alhier een reactie: http://www.rookgordijn.net/2009/05/08/zalm-grilplank-bonen-champignons-noten-schimmelkaas/

  Een ander erg lekker recept.

  Groene asperges in prosciutto (parma ham)

  Blancheer de asperge totdat ze felgroen zijn (3-4 minuten) stop ze in het ijswater. Neem 2-3 asperges, en wikkel de parma ham eromheen. Olijf olie en wat peper en op de BBQ 350-ish, omdraaien na 4 minuten en “afbakken” totdat de toppen mooi bruin gekleurd zijn.

  Ad,

 • Pierre zegt:

  Gelukkig toch nog vlees om de asperges

 • Frank zegt:

  Groene asperges, zalig. Ik neem er steeds 5. Leg ze naast elkaar en steek er een tandenstoker of dun satestokje door, waardoor het een “vlotje” wordt. Ik maak een marinade van sojasaus, een beetje ketjap, een paar druppeltjes sesamolie en minstens 2 teentjes knoflook uit de pers. Ik doop voor de asperges op de grill gaan ze even in de marinade, strooi er peper en zout over, grill ze. Tijdens het grillen kwast ik ze een paar keer. Ik heb een strooier met sesamzaadjes, die gaan er ook nog overheen.

  Dit is een vrije interpetatie van dit recept: http://www.foodnetwork.com/recipes/bbq-with-bobby-flay/sesame-grilled-asparagus-recipe/index.html

 • Jan zegt:

  Nog meer op mijn todo-lijst

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen