Zwarte knoflook


Ik kwam het fenomeen zwarte knoflook al een tijdje geleden, tijdens mijn speurtochten naar inspiratie, tegen op het Belgische collega-blog BBQB. Het fascineerde me enorm. Misschien is het jullie al eens opgevallen dat ik een fan ben van knoflook, soms tot verdriet van mijn medemensen.

Zwarte knoflook is een maand lang verwarmd gefermenteerd. Hierdoor kleurt de knoflook zwart en wordt de textuur heel zacht. Daarbij wordt de smaak ook zoetig. Er worden geen stoffen aan toegevoegd, het enige ingrediënt is knoflook. Het beste moet nog komen: na het eten van zwarte knoflook krijg je geen knoflook-kegel, en het zou ook nog eens heel erg gezond zijn!

Op de website maakt men de vergelijking met goede wijn: door het fermentatieproces wordt de smaak rijker en subtieler dan gewone knoflook. Op de promotie site staan allerlei heerlijke recepten om dit nieuwe fenomeen te leren kennen.

Zwarte knoflook is ook in Nederland te koop. Op de site zwarteknoflook.nl staan vast en zeker de verkoop adressen. Alleen jammer dat die website het nu even niet doet. Herstel: de site doet het nu wel. Klikken maar!

Zwarte knoflook

Zwarte knoflook

Delen

3 Reacties op “Zwarte knoflook”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen