Chicken under a brick


Wat een weertje he mensen. Het lijkt wel of we in Griekenland leven met deze temperaturen. Griekenland? Daar weten ze wel wat lekker eten is, toch? Vorig jaar heb ik vanaf het mooie vakantie-eiland Kos nog wat Griekse barbecuekruiden meegenomen. Nooit wat mee gedaan, tot gisteren!

Al surfend kwam ik een geinige bereidingsmethode tegen op de website van NOSKOS, genaamd Chicken Under A Brick! Het idee is simpel: je neemt kipfilets, voorziet deze van een kruidenmengsel naar smaak (in mijn geval dus Grieks), en legt ze op de barbecue. Daarmee ben je nog niet klaar, want er moet nu nog een in aluminiumfolie gewikkelde baksteen (what’s in a name) op gelegd worden. De filosofie hierachter is dat door het gewicht van de baksteen de filets gelijkmatiger en sneller gaart. Bovendien ontsnappen er minder sappen uit het vlees. Dat gaan we dus proberen!

Ik heb een kleinigheid toegevoegd naast het verhaal van NOSKOS, bij het draaien van de kipfilets, draai ik ook de baksteen om kruisbesmetting te voorkomen. Weet u nog? Voedselveiligheid!

Afijn, lees het verhaal maar bij NOSKOS, en bewonder hieronder mijn foto’s:

Delen

Een reactie op “Chicken under a brick”

  • NKBBQ zegt:

    Laat de in folie verpakte bakstenen maar ‘ns een half uurtje warm worden op de rooster. Wel ff handschoenen of stevig tang gebruiken om de warme steentjes beet te pakken. In plaats van kipfilets, kipsupreme gebruiken, d.w.z. (maïs)kipfilet met vel en eerste deel kippenvleugel. Marinade naar keuze en dan de supreme ‘dubbelgevouwen’ met vel naar beneden op de hete rooster. Keren, kwart slag draaien, keren en nog een keer kwart slag draaien voor een donker ruitje. Volgende stap: pork chops under brick en ribeye steaks under brick.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen