Fricandeau


Onlangs ging Wil naar de slager en kwam met een prachtig stuk fricandeau thuis van iets meer dan een kilo. Omdat we dit heerlijke stuk vlees direct wilden gaan bereiden, was er eigenlijk geen tijd om te marineren.

Daarom heb ik eerst verschillende kruiden die we toch altijd wel in huis hebben fijngehakt. Denk aan thijm, bieslook en salie.

Het vlees heb ik eerst een beetje gezouten en aardig gepeperd en daarna ingekwast met olie en een laagje honing. Daarna heb ik de kruiden in de honing “geplakt”, zodat er een korstje van kruiden ontstond.

De bbq volgens de indirecte methode klaargemaakt en tussen de kooltjes een lekbakje met rode wijn geplaatst.

Toen heb ik die handige thermometer van Jan ingesteld op 71 graden en in het vlees geduwd. Omdat je met de thermometer werkt hoef je eigenlijk niet op de tijd te letten, maar ik dacht dat het vlees klaar was na ongeveer een uurtje en de bbq had een temperatuur van 180 graden. Af en toe het kruidenkorstje nog even ingesmeerd met een beetje honing.

Dungesneden met een stukje stokbrood en natuurlijk een glaasje wijn. Het was weer een perfecte middag.

Delen

6 Reacties op “Fricandeau”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen