De KipGrill


Vandaag was het dan eindelijk zover. We konden de onlangs door mij gewonnen KipGrill eens aan de tand voelen. Met het masjien in de achterbak ben ik met vrouw en kinders naar Michel getogen die al lekker Spare Ribs zat te barbecueën op de Low & Slow manier. Eenmaal gearriveerd hebben we de KipGrill direct aangestoken op de wijze die geadviseerd wordt. Het viel hierbij op dat er toch best wel aardig wat kolen in de korf verdwijnen. Dat zal een beste hitte geven!

Dry rub erop

Dry rub erop

Tijdens het opwarmen heb ik een flinke scharrelkip van bijna 18 ons lekker ingewreven met olijfolie en een standaard rub. Een in vieren gesneden sinaasappel verdween in de bips van onze kip voor wat extra vocht en smaak. Hierna kwam het lastige gedeelte: de kip moet aan het spit worden geregen. Het is belangrijk dat de spies gemakkelijk rond kan draaien tijdens het grillen, het beestje moet dus zoveel mogelijk in balans zijn.

Toen de kolen eenmaal heet waren hebben we het spit in de KipGrill gehangen, rotor erop en wachten maar! Hmm, hij draait niet. Nadat we de rotor zelf een slinger hadden gegeven kwam het spit weer langzaam tot stilstand. De Grill stond niet helemaal recht, zo bleek. Nadat dit met gevaar voor eigen leven was verholpen begon de rotor zelf te draaien, hoera! Het is een genot om tijdens het drinken van een roseetje en het geven van een college aerodynamica naar die ronddraaiende kip te kijken. Je ziet hem gewoon bruin worden.

Onze kip was na een uur ronddraaien klaar. Het bleek een heerlijk kippetje te zijn geworden, de smaak was goed en het vlees was nergens droog geworden. Toch ondervond ik een nadeel. De kolen worden vertikaal in de korf opgestapeld. Wanneer ze flink gebrand hebben storten de briketten als het ware in, met behoorlijk wat rondvliegende vlokken tot gevolg. Deze vlokken slaan vervolgens neer op de kip. Wellicht dat dat met houtskool een stuk minder is.

Al met al is de KipGrill een echte aanwinst. Het apparaat was nog niet afgekoeld toen we naar huis vertrokken, Michel heeft me beloofd dat hij er tijdens de logeer periode flink misbruik van zal maken! Mijn dank gaat uit naar de mensen achter Rookovens-Online.nl voor het beschikbaar stellen van de KipGrill.

Bijna klaar!

Bijna klaar!

De KipGrill in actie

De KipGrill in actie

Delen

8 Reacties op “De KipGrill”

 • noskos zegt:

  Dus de kolen gaan in het apparaat? Ik dacht dat je die grill op je bbq moest zetten en dat dan door de opstijgende warmte het spit ging draaien…

 • Jan zegt:

  Nee, het apparaat heeft een vertikale vuurkorf waar de kolen in verdwijnen. Deze vuurkorf beslaat de hele achterwand van de KipGrill en er komt een enorme hitte vanaf. Het spit staat vertikaal en bovenop zit een schoepenrad dat door de opstijgende warme lucht gaat draaien. Zie ook dit filmpje

 • Ad zegt:

  Dat ziet er lekker uit.

  Vraagje, als je dit toestel zou moeten kopen, zou je er dan het geld voor uitgeven?

  Ad,

 • Jan zegt:

  Goede vraag Ad. Voor mij persoonlijk geldt, dat ik niet erg vaak kip eet. Zelf vind ik het wel lekker maar mijn huisgenoten houden niet zo van kluiven. Het apparaat gaat bij mij dus niet wekelijks gebruikt worden. Mijn antwoord is dus nee, ik zou hem zelf niet kopen. Ik kan mij echter voorstellen dat iemand die wekelijks een kippetje grillt het geld er graag voor zou uitgeven. Een erg grote investering is het ook weer niet (€ 67,-), en je houdt je gewone barbecue over voor andere lekkernijen.

 • Bertil zegt:

  Ik vind het een leuk toestel. Vraag me wel af of je het vaak gaat gebruiken. Het lijkt of je nogal precies tewerk moet gaan om dat ding aan het draaien te krijgen. Aan de andere kant, blijkt steeds vaker op deze site, is barbecuen altijd een precies klusje. Belangrijk is dat die kip lekker was!

 • jeanette zegt:

  Hallo

  even een vraag
  enig idee waar je ze kunt kopen???

  vast bedankt jeanette

 • Jan zegt:

  Hallo Jeanette, de kipgrill is verkrijgbaar op:

  http://www.rookovens-online.nl/?menu=category&categoryID=406254

  Veel plezier ermee, het is echt een leuk ding!

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen