Primo Grill


Je hebt barbecues en barbecues. Wie is er vroeger niet begonnen op de bekende hibachi met twee roosters naast elkaar. Die roosters moest je wel goed in de houders klemmen anders viel de voorkant naar beneden en lag je vlees dus in de modder. Om nog maar niet te praten over het aansteken van het geval, bij ons werd daar altijd een voetpomp bij gebruikt want je werd duizelig wanneer je zelf het vuur weer aan moest wakkeren door te blazen. Wat een ellende.

Nee, ik ben erg blij met mijn Weber OTS 47cm. Dat ding heeft de afgelopen twee jaar al veel vaker gebrand dan al mijn barbecues die ik hiervoor had bij elkaar. Maar er blijft natuurlijk altijd wat te wensen. Ik wordt altijd hebberig als ik lees over top-barbecues, zoals de Big Green Egg, of de bubba keg. Maar het kan nóg mooier!

Heeft u weleens gehoord van de Primo Grill (kies in menu voor Primo Grill)? Net als het groene ei is ook deze barbecue gemaakt van keramisch materiaal. De XL versie weegt slechts 90kg. Het ontwerp van deze houtskoolgrill is gebaseerd op het 2000 jaar oude concept van de Kamado oven. De grill kent een enorm temperatuur-bereik: het is mogelijk om te roken bij minder dan 80 graden celcius, maar een temperatuur van meer dan 400 graden is ook geen probleem. Vanwege het keramische materiaal blijft de warmte in het toestel gevangen zodat de buitenkant niet erg heet wordt en er zuinig wordt omgesprongen met de kolen. Door de harde mantel is het apparaat ook nog eens onverwoestbaar, vandaar dat men er 20 jaar garantie op geeft. Daarnaast staat het ding natuurlijk ook ontzettend stoer in je tuin! (ik zou hem niet op je balkonnetje zetten) Er zijn ook vele accessoires verkrijgbaar zodat de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn.

Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan, want zo een topper kost natuurlijk wel duur. De Primo Grill is in drie formaten verkrijgbaar:

 • De Oval Junior is Eu 999,-
 • de Kamado kost Eu 1.098,-
 • de Oval XL kost u maar liefst Eu 1.398,-

Ik wou dat ik rijk was, en niet zo knap…

 

Delen

7 Reacties op “Primo Grill”

 • Michel zegt:

  Deze barbecue accepteert uitsluitend rosbief, lamsrack, fricandeau, chateaubriand, ossehaas en procureur.

  Worstjes, hamburgers, speklappen, spiezen en sateetjes worden aan de deur geweigerd!

 • pat zegt:

  niet akkoord,je kunt er alles op bakken mits wat ervaring in bbq-en gewoon een
  toptoestel voor een amateur als gevorderde een gedroomd instrument !!!

 • Eugene zegt:

  Niet mee eens Michel! Ik heb zelf de Primo XL en bereid er complete maaltijden op. Ook als het vlees een hamburger is (nog nooit zulke sappige hamburgers gegeten als van de Primo) en ook als het vlees een speklap is of saté. Maar inderdaad, ook een procureur doet het er goed op.

 • Eric zegt:

  Heren,

  Jullie moeten de prijzen wel een x gaan aanpassen, want jullie zijn te duur vergeleken met de rest van Nederland(Google is your friend)!

 • Jan zegt:

  Hallo Eric,

  Wij verkopen geen Primo Grill hoor. Wij zijn geen webshop maar een blog. De prijzen zijn natuurlijk van het moment dat dit artikel werd geschreven (juli 2009). Een ieder die bij zo’n grote aankoop niet het internet eerst raadpleegt is een dief van zijn eigen portemonnee.

 • Eric zegt:

  Je hebt gelijk, heb die van mij in Duitsland gehaald. Dat scheelde even 300 pietermannen. om nog maar te zwijgen over de accesoires!

 • Huub zegt:

  Eric, heb je dat adres in Duitsland nog?

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen