Infrarood barbecue


Infrarood bbq

Infrarood bbq

Zojuist las ik een bericht over infrarood barbecueen op The BBQ Smoker Site. De infrarood barbecue bestaat al een tijdje. Tot nu toe werd deze techniek bijna alleen maar in restaurants toegepast. De laatste tijd echter maakt deze nieuwe methode zijn opmars naar de gewone keuken.

Waarom zou je een infrarood barbecue willen aanschaffen? In de eerste plaats omdat het natuurlijk geen rommel geeft. Zwarte handen van de kolen zijn verleden tijd. Het apparaat is in 5 minuten op temperatuur, en ook het reguleren van de temperatuur is veel makkelijker. Bovendien ben je onafafhankelijk van het weer omdat je lekker binnen staat te barbecueen. Met een infrarood barbecue is de bereidingstijd ook korter dan met een convetionele barbecue. Onderzoek heeft uitgewezen dat vlees met deze techniek sappiger en malser blijft. Het is dus uitstekend geschikt voor de fine quisine, vandaar de keuze van restaurants voor dit apparaat.

En dan is er nog een reden om zo’n apparaat aan te schaffen: zo’n schreeuwend duur roestvrij stalen apparaat staat natuurlijk ontzettend stoer in je keuken!

Nee, dit is niets voor mij, laat mij maar lekker onder een paraplu in mijn tuintje prutsen met vieze kolen.

Delen

Een reactie op “Infrarood barbecue”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen