Lamsrack


Dat er niet veel gepost wordt op dit weblog wil natuurlijk niet zeggen dat er weinig wordt gebarbecued. Maar op een gegeven moment ben je een beetje klaar met het beschrijven van je normale repetoire. Pas wanneer er weer iets bijzonders op tafel staat wordt daar vaak een bericht aan gewijd. Een zo’n bijzonder gerecht staat trouwens voor aanstaande zaterdag gepland, maar daarover natuurlijk later meer.

Ook simpele gerechten kunnen echter bijzonder zijn. Vandaag bracht mijn vriendin een lamsrack voor me mee uit de supermarkt. Als je me ergens voor wakker mag maken is het wel een sappige lamsrack, hmmm! Die fijne smaak in dat sappige stukje vlees heeft verder niets nodig. Je prepareert je barbecue voor indirect grillen, vul je brikettenstarter voor tweederde met kolen en steek deze aan. Zet maar één kolenverdeelrekje in je kolenrooster, op ongeveer éénderde van de rand. Zo krijg je straks een heet gedeelte dat één-derde van je rooster beslaat en een koeler gedeelte dat twee-derde beslaat. Haal je lamsrack uit de koelkast en laat het vlees lekker op temperatuur komen. Ik doe er verder niets mee, het vlees heeft genoeg smaak. Wanneer de Q klaar is schroei je eerst het vlees dicht: een minuutje boven de hete kolen, dan een kwartslag draaien voor de mooie grillstrepen. Daarna omdraaien om aan de andere kant ook mooie streepjes te maken. Vervolgens leg je het vlees in het koelere gedeelte om daar langzaam door te garen. Na een minuut of 12 á 15 kan het vlees eraf. Wikkel het in alufolie en laat het vlees een minuut of tien rusten. Hierna heb je een lamsrack om je vingers bij op te eten!

Delen

Een reactie op “Lamsrack”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen