Vlees is goed voor je


Bent u vegetariër, klik dan op de volgende link, want het bericht hieronder is schadelijk voor uw overtuiging: klik.

Onlangs viel mijn oog op een artikel dat ik u niet wil onthouden. Het draagt de titel “Eat Meat for a Long Life“. Het gaat over een studie van Professor Luisa Salaris van de universiteit van Leuven (B) waarin de eetgewoonten van een aantal 100+ jarigen van het eiland Sardinië werden onderzocht. Deze personen hebben hun hele leven melk, kaas, eieren en varkensvlees geconsumeerd.

In een andere studie in Azie werd geconcludeerd dat 100 plussers over het algemeen meer geiten- en varkensvlees aten dan de gemiddelde landgenoot.

Deze twee studies werden nog eens onderstreept door proffessor Lee Mee-sook die ook de eetgewoonten van 100 plussers bestudeerde. Hij concludeerde dat het minstens 3 keer per week eten van vis, vlees en melkproducten de sleutel is tot het gezond (heel) oud worden.

Dat belooft wat, ik geef jullie op een briefje dat ik in 2070 nog lekker sta te barbecueën!

Delen

3 Reacties op “Vlees is goed voor je”

  • Luke zegt:

    ook wat fruit en groente graag !!! dan leef je waarschijnlijk (als je geluk hebt) nog wat langer( als je dat wilt teminsten)

  • Jan zegt:

    Precies Luke, eet gevarieerd en met verstand. Dat houdt ook in dat je niet voor de kiloknaller bij de Lidl gaat, maar koop goed vlees van gecontroleerde herkomst. Misschien betaal je iets meer, maar dan eet je maar wat minder 😉

  • Luke zegt:

    als je dan iets meer betaald voor het vlees,laat die koekjes dan staan,dan spaar je dat bedrag teminste weer uit,kijk want die suiker,transvetten,geharde vetten en witte bloem,daar wordt je nu juist, niet gezonder van.dus heb je hier een win/win situatie.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen