De PENTAQ


De PENTAQ

De PENTAQ

Dat de trend om je maaltijden te bereiden op de barbecue groeiende is, is aan alles te merken. Niet alleen breidt het assortiment bij de tuincentra en bouwmarkten uit, ook de webshops doen goede zaken met alles wat met barbecueën te maken heeft. Ook een nieuwe generatie wordt gegrepen door het virus. Je hoeft geen baard, bierbuik en kaal hoofd te hebben om je Rib Eye boven kolen te bereiden.

Neem nu Dennis Kostermans, Ian Haverkort, Ina Wolbers en Marianne van Tilburg. Deze 4 studenten volgen de studie Industrieel Product Ontwerpen aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Hun opdracht was om de wensen en eisen van “culinaire hobbyisten” te inventariseren en aan de hand daarvan een heel nieuwe barbecue te ontwerpen. Zij benaderden een flinke groep barbecueërs op diverse blogs en op het forum, en vroegen hen enkele specifieke vragen. Aan de hand van de antwoorden ontwierpen ze een heel nieuwe barbecue.

Uit de interviews kwam een aantal opmerkelijke en minder opmerkelijke zaken naar voren. De studenten schreven: “Culinaire hobbyisten houden van eten”, “Het gevaar van een mislukking ligt op de loer, maar een beloning bij een succes is dan ook groter!” en “Culinaire hobbyisten hechten dus erg veel waarde aan functionaliteit, maar daarnaast moet een barbecue veilig, stabiel, en makkelijk schoon te maken zijn”.

Op een paar centen wordt niet gekeken, uit het onderzoek blijkt dat men zonder blikken of blozen tussen de 200 en 1000 Euro neertelt voor een goede barbecue.

Zie hier het resultaat van het ontwerptraject. Een fraai vormgegeven barbecue met een doorsnede van 35 centimeter waarbij rekening is gehouden met de wensen van de uiteindelijke gebruiker: jij en ik dus.

Delen

Een reactie op “De PENTAQ”

 • Ad zegt:

  Leuk ontwerp, ik had het dus ook op het forum al gezien. Vind vooral de vormgeving erg mooi.

  Een paar opmerkingen.

  1) Waar blijft de deksel als die niet op de Q zit?
  2) Vent opening precies in het midden op de bodem heeft de kans dat die door as verstopt raakt.

  Ad,

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen