Meatloaf – an American original


We hebben ‘m al eerder behandeld als ik me niet vergis. Maar ik wil jullie deze niet onthouden. Prima bbq-weertje natuurlijk gisteren. Verder niks speciaals in huis gehaald, dus koken à l’improviste uit de vriezer. Wat treffen we aan? Pond half-om-half van een goede slager. In de koelkast nog een mooie stapel bacon en op het aanrecht wat groente. Daar kunnen we wat mee: aan de slag!

  • (ruim) pond gehakt
  • kruidenmengsel (in dit geval mexicaans)
  • ei, paneermeel, peper, zout en knoflook naar smaak, drupje tabasco is ook lekker
  • ui, paprika, tomaat
  • geraspte kaas
  • bacon

Bekleed een ovenschaal met de plakjes bacon. Laat ze ruim over de rand hangen. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de knoflook en de kruiden. Druk driekwart van het gehakt in de ovenschaal, ook tegen de randen zodat er een bakje ontstaat. Vul de holte met de in stukken gesneden uien, paprika en tomaat. Dek af met een mooie laag geraspte kaas – ik gebruikte oude kaas voor een beetje pit. Gebruik de rest van het gehakt als deksel: druk goed aan een bedek met de overlappende bacon. Keer de ovenschaal op een aluminium grillschaal (van de Xenos ofzo), bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie en kruid naar smaak (bijvoorbeeld provencaals). De hele handel in de koelkast tot gebruik.

Webertje aansteken. Kooltjes aan één kant, onderrooster afdekken met folie. Beetje knijpen tot 170 à 180 graden. In eerste instantie ruim rookhout op de kooltjes (hickory in mijn geval), en dan de schaal met meatloaf erop. Reken op een uurtje tot vijf kwartier voor optimaal resultaat. Lekker met gebakken aardappels! Een stevige rosé erbij wordt van harte aanbevolen. Het lijkt wel lente!

Delen

Een reactie op “Meatloaf – an American original”

  • Jan zegt:

    Ik ben normaal geen voorstander van meatloaf, fatties en aanverwanten, maar ik ga dit toch eens proberen want het ziet er lekker uit zeg!

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen