Rosbief


Ja, ja…….ik weet het. De afgelopen tijd heb ik niet zoveel van me laten horen. Maar….het is nou ook niet zo’n lekker weer geweest de laatste tijd. Nou laat ik me niet snel tegen houden door een beetje minder weer, maar die sneeuw en zo vond ik maar niks.

Afgelopen weekend heb ik echter de 57 weer uit het vet gehaald. Er stond Rosbief op het menu. Nog nooit gedaan omdat iedereen mij altijd vertelde “dat is moeilijk”.  En…..dat is ook zo. Of in ieder geval….het luistert heel nauw.

De voorbereiding is geen kunst.

Bij de Sligro een mooi stuk rosbief gekocht. Eerst een beetje peper en zout, daarna de bovenkant geheel ingesmeerd met fijne mosterd.  (mag best wat dikker worden aangebracht).

Daarna fijngehakte kruiden zoals peterselie, thijm en koriander, je kunt nemen wat jou lekker lijkt, in de mosterd gedrukt, zodat er een volledig groene bovenkant ontstaat.

De barbecue aansteken, indirect, en de temperatuur op ca 160 graden brengen.

Het is van belang dat de temperatuur gelijkmatig blijft. Breng een thermometer aan zodanig dat de punt van de thermometer in het midden van het stuk vlees zit. De begin temperatuur van het vlees was in dit geval 11 graden.

Nu was het alleen nog maar een kwestie van precies op tijd het vlees van de BBQ afhalen.

Dit moet op het moment dat de temperatuur 48 graden is. Daarna nog een kwartiertje tot 20 minuten laten rusten in folie. In die tijd kan je mooi even de bijbehorende Vlaamse frietjes frituren. De rosbief in mooie dunne plakken snijden en smullen maar. Zie voor het resultaat bijgaande fotootjes. Het maal was helemaal compleet door het toetje; appeltaart volgens het recept van Jan. (nogmaals dank hiervoor Jan!)

Delen

3 Reacties op “Rosbief”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen