Tandoori Chicken


Een vriend wees me op een fijne uitgebreide toko in centrum Schiedam. Geen plek waar ik graag kom, Schiedam, maar nood breekt wet. Met potten vol fenegriekblad, garam masala, turmeric, kurkuma en tandoorikruiden verliet ik het pand.

Tandoori chicken.

Meng de tandoorikruiden met yoghurt. Goed proeven: het mag best een beetje pittig wezen. Snijd wat kipfilets in blokjes en marineer in het tandoorimengsel. Voeg naar smaak wat koriander en chili toe. Knoflook wil ook nog weleens helpen. In dit geval heb ik de kip uitgestald op een aluminium schaal, geflankeerd door ananas en paprika. Halfuurtje indirect op de Weber is voldoende. Voeg naar smaak rookhout toe. Vooral aan de ananas geeft dat een heel apart smaakje. Grill niet te lang: door de marinade is de kip lekker mals. Te lang grillen maakt de kip taai.

Het geheel geserveerd met een champignon/rijstcurry en ananas in yoghurt. Flesje rosé erbij. En dankzij de zomertijd: een aangename temperatuur en voldoende licht om bij te werken.

klaar voor op de weber

half uurtje later.....

mise-en-scène op het bord

Delen

4 Reacties op “Tandoori Chicken”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen