Hij doet ‘t hoor!


 Voor het geval u daarover inzat: de Weber One Touch 57 cm Premium in appelgroene verschijning werkt prima. Zijn brikettenverbruik verhoudt zich tot m’n ouwe (en trouwe) 47 cm als die van een 12 cylinder Chevrolet uit 1968 tot een scootmobiel. Maar dat mag de pret niet drukken: wat een plek op dat rooster. Wat een sublieme temperatuurscontrole. En wat smaakt dat lekker!

Gisteren een hele scharrelkip in de tandoorikruiden gemikt. Vandaag een soort van kerstkrans, maar in plaats van bladerdeeg, spijs en gesuikerde vruchten met gehakt, uien en cherrytomaatjes. Weber rules!

Delen

7 Reacties op “Hij doet ‘t hoor!”

 • NKBBQ2010 zegt:

  Groen van buiten en zwart van binnen…zoals goede Franse kaas.

 • Jan zegt:

  Ik wist niet dat jij zo creatief was Michel, zo’n kerstkrans ziet er leuk en lekker uit! In hoeverre is de temperatuur beter te regelen in de 57cm wanneer je dat vergelijkt met de 47cm?

 • Michel zegt:

  @Jan Naar mijn idee is de temperatuur gelijkmatiger te regelen. De 47 is razendsnel gillend heet, maar ook relatief snel weer afgekoeld. De 57 is – ik zei het al – gelijkmatiger.

 • Pierre zegt:

  Man!, die “kerstkrans” roept bij mij smerige associaties op. Ik dacht eens een keer een lekkere boterletter te gaan eten. Ik neem een hap blijkt het een gigantisch saucijzenbroodje in de vorm van de letter “s” te zijn.
  De kip ziet er dan weer erg lekker uit!

 • Bruce zegt:

  Ik wist niet dat jij zo creatief was Michel, zo’n kerstkrans ziet er leuk en lekker uit! In hoeverre is de temperatuur beter te regelen in de 57cm wanneer je dat vergelijkt met de 47cm?

 • Michel zegt:

  Hoi Bruce,

  Voor mijn gevoel is de 57 constanter te houden. De 47 kan qua temperatuur zowel omhoog als omlaag schieten; als je alle kleppen openzet wordt ie gelijk gillend heet, sluit je de kleppen dan is ie met een half uur koud.
  De 57 doet er allemaal wat langzamer over en is dus – maar nogmaals dat is mijn persoonlijke ervaring – beter te regelen.

  Groeten,
  Michel

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen