Lente? Lamsvlees!


Dit is een stukje over het verenigen van het nuttige met het aangename. Want wat gebeurt er als de situatie zich voordoet dat je voor zaken naar Texel moet? In dezelfde week dat het voorjaar in al haar pracht losbreekt: bomen vol knoppen, overal voorjaarsbloeiers en weiden vól lammetjes. Wat zijn ze lief hè?

Texel en schapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Texelse schapenras is wereldberoemd. Niet in de laatste plaats om de uitzonderlijk goede vleeskwaliteit van de lammeren.

Echt Texels lamsvlees wordt in een adem genoemd met Specialiteitenslagerij Goënga in Den Hoorn. Goënga heeft zich van lamsvleespionier ontwikkeld tot de specialist in Echt Texels Lamsvlees. Als u in een Texels restaurant Echt Texels lamsvlees heeft gegeten, is dit vaak afkomstig uit de slagerij van Goënga. Dus: na afloop van een goed gesprek in Ecomare met gezwinde spoed naar Den Hoorn.

Daar openbaart zich dan een prachtassortiment aan lamsvlees. Van lamsgehakt via lamsshoarma naar de bekroonde rauwe lamsham. En wat blijkt? Goënga verzendt ook bestellingen via zijn eigen website! Trek in vers lamsvlees: bestellen en twee dagen later in huis. Ideaal!

Wij gingen ervandoor met een pond lamsgehakt, lamssaucijzen en drie lamsracks: lamskoteletten aan een stuk.

Het recept is simpel: de racks worden gekruid met peper en zout en vervolgens ingesmeerd met grove mosterd. Wentel de racks dan door broodkruim met peterselie, rozemarijn en knoflook. Webertje op 160 graden, indirect 25 tot 35 minuten voor mooi rosé. Dat smaakt….naar de lente!

Delen

Een reactie op “Lente? Lamsvlees!”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen