BBQ-en voor 120 gasten – een uitputtingsslag


Barbecuen is leuk. En sinds we ons hebben verdiept in de kunst van slow-cooking is barbecuen ook nog eens culinair. Maar leuk en culinair is allemaal prima: er moet ook brood op de plank. Vandaar dat de mannen van het Rookgordijn ook gewoon aan het werk zijn om de centjes voor vrouw en kinderen te verdienen.

Twee van de mannen van het Rookgordijn zijn werkzaam bij DMDesk in Schiedam. Dit bedrijf bestond 10 jaar en de directeur/oprichter werd 50 jaar. Alle reden voor een feestje. “Dan bedienen wij de barbecue!” riepen beide mannen van het Rookgordijn overmoedig. Belofte maakt schuld, daar zijn we wel achter gekomen. Zo veranderde het Museum Oud Overschie gisterenmiddag en -avond in een Rookgordijn!

De hard- en software werd betrokken van Keurslager van Linschoten uit Rotterdam. Drie gasgestookte bakken met lavastenen. Normaal gesproken zijn wij niet zo weg van gas, maar als je voor 120 man tegelijk de avonddis moet hebben klaarstaan, dan wil je écht niet ook nog eens met briketten te hoeven slepen. Ook onze eigen, vertrouwde Webertjes voldoen niet als het gaat om snél en véél.

Jan

generic levitra

, Bertil en ondergetekende stookten de barbecues warm en toen de eerste gasten binnenkwamen. Nu was het zaak om een grote hoeveelheid saté gereed te hebben voor de grote aanval op het eten, die wij rond half zeven verwachtten. Nou, en die aanval kwam. 120 man in de rij voor een gegrilde verrassing. De al eerder genoemde saté, kipfilet omwikkeld met spek, spiezen met varkenshaas, gemarineerde fitetlapjes, worstjes, hamburgers, maar ook lamskoteletten. Ook de vegetariërs onder de gasten werden niet teleurgesteld.

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben ons van een uur of zes tot een uur of half negen de kl**e gewerkt. Af en toe een slokje Spa Rood en dan weer dóór: de plicht roept! En dan blijkt wat een andere manier van barbecuen dit is. Niks slow. Niks roséetje erbij. Stoken, snel en veel.

De inzet van de mannen van het Rookgordijn in combinatie met de voortreffelijke waren van Keurslagerij van Linschoten maakten dat een ieder iets van zijn gading vond. Tegen half negen werden de laatste hamburgers gebakken en gingen de gaskranen dicht. Nu een biertje. Gefeliciteerd, Leo!

Delen

2 Reacties op “BBQ-en voor 120 gasten – een uitputtingsslag”

  • Niek zegt:

    Goed werk mannen!!

    Meer de volgende keer toch op kolen proberen. 😛

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen