Beenham met honing-mosterdglaze


Het wil nog maar niet écht zomeren. Jammer, maar niet onoverkomelijk voor de échte barbecuers. Vandaag doen we een beenhammetje op de Weber. Eerst een hoeveelheid rum (over van de zalm) gemengd met eenzelfde hoeveelheid honing. Flinke eetlepel pittige mosterd erbij. Een scheut olijfolie en een scheut balsamico-azijn, afgemaakt met versgemalen peper en zeezout.  Mengen en marineren die handel. Minstens vier uur in de koelkast.

Webertje opstoken, indirect, temperen tot een graad of 180. Beenhammetje erop en een schaaltje met de marinade. Dit gebruiken we om het hammetje regelmatig te bestrijken. Flink wat cherrywood-snippers erop (vooraf geweekt in ruim appelsap). Twee uurtjes zijn voldoende voor een mals stukje ham. Geserveerd met een klassieke Gratin Dauphinois: aardappelschotel. Lekkerrrrrrr!

Delen

Een reactie op “Beenham met honing-mosterdglaze”

 • Erik zegt:

  Hoi,
  vandaag dit super recept gemaakt.
  Ik had geen rum in huis, in plaats daarvan calvados gebruikt(ook heel lekker).
  Vanaf gisteravond 21.00 in de marinade gezet en vandaag rond 16.00 in de barbeque.
  Het resultaat: het sappigste hammetje wat je ooit hebt geproefd.

  Ik ga nog meer van jullie recepten proberen,
  Alvast bedankt,
  Erik

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen