Coca Cola Kip


Vandaag was een dag om eens lekker aan het uitproberen te gaan. Ik had al eens gelezen over Coca Cola Kip. Als je dan aan het googlen gaat krijg je vele hits, met evenzoveel verschillende recepten. Ik besloot voor veilig te gaan en koos een recept van Nigella Lawson. Zij maakt niet alleen de lekkerste gerechten maar is ook nog eens een feestje om naar te kijken! Ik gebruikte de volgende ingrediënten:

 • olijfolie
 • 3-4 eetlepels zoete ketjap
 • 1 blikje Coca Cola
 • 2 tenen knoflook

  Buy Amoxil UK

  , gepeld en geplet

 • 2 cm verse gember, geraspt
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 2 theelepels zout
 • 1 kg drumsticks

De werkwijze was simpel: meng alle ingredienten voor de marinade en laat de kip daar 24 uur in marineren. Stook de barbecue indirect en laat daar de kippebouten in drie kwartier lekker gaar worden. Kook de marinade in tot een stroopje.

De tuin rook werkelijk heerlijk tijdens het bereiden en het water liep me in de mond. Ondertussen was mijn wederhelft bezig met een ander experiment: Haringsalade. Haringsalade? Dat klinkt vies…

Goed, eerst de foto’s:

Jullie vragen je natuurlijk af wat het resultaat was. Nou mensen, het was werkelijk NIET TE NASSEN! Wat een deceptie! Die kip smaakte echt naar, eeeeh, naar vieze kip. En die saus was net vloeibare drop. Gatverdamme! En die haringsalade? Laat maar, vraag maar niet. Laat ik het erop houden dat onze groene kliko weer zijn diensten heeft bewezen!

Wat is het nummer van de pizzeria schat?

Delen

6 Reacties op “Coca Cola Kip”

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen