Rib eye


Vandaag werd de #bbqnl rib eye dag geboren. Geheel toevallig maakten vier twitter- en barbecue enthousiasten vanavond tegelijk een rib eye klaar op de barbecue. De rib eye is een zeer malse steak die, zoals de naam al verklapt, uit het ribbengebied van het rund gesneden wordt. Er kan nog been inzitten (meer smaak) maar in ons land is het gebruikelijk dat er geen been in zit. De malsheid dankt de rib eye aan het feit dat het vlees gemarmerd is met vet. Vele vetrandjes doorkruisen het vlees, het vet verspreidt zich tijdens de bereiding door het vlees. Dit zorgt voor de unieke smaak en structuur.

De bereiding van dit mooie vlees kan bijna niet misgaan. Zorg ervoor dat het vlees voor de bereiding op kamertemperatuur is. Ik wrijf er liefst alleen zout en peper in maar je kunt een rub gebruiken. Stook je vuur flink hoog op. Schroei het vlees snel dicht aan beide zijden en leg het daarna op een minder heet gedeelte van de barbecue, doe het deksel er op. Doe dit zo lang als gewenst: heel even voor rare, wat langer voor medium. Voel aan het vlees om te kijken hoever het is gegaard: wanneer het zacht voelt is het rare. Hoe meer weerstand, hoe verder gegaard. Mensen die het vlees graag doorbakken eten mogen NOOIT meer deze website bezoeken. Laat het vlees na het grillen nog even in aluminiumfolie rusten. Zo kunnen de sappen zich weer verdelen.

De Barbecue Pit Boys vinden het ook lekker

, kijken is op eigen risico want erna wil je het gelijk zelf proeven!

De #bbqnl rib eye dag was in 2010 niet afgesproken, maar volgend jaar op 2 juni staat al in mijn agenda: #bbqnl Rib eye dag!

Delen

2 Reacties op “Rib eye”

  • Mark zegt:

    Ja!!!! ‘Mensen’ die van doorbakken houden worden gekielhaald!!!!! :p

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorie├źn
Tag cloud
Inloggen