Ecobrasa in het gebruik


Eerder had ik het al eens gehad over Ecobrasa Kokosbriketten. Daarin noemde ik louter positieve eigenschappen. Informatie voor dat korte berichtje haalde ik van de internetsite van Ecobrasa en van de webshop “Eco Logisch“, een webwinkel die alleen maar ecologisch verantwoorde spullen verkoopt voor in en rond het huis. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar zijn die reclamepraatjes nu ook allemaal waar? Doen deze briketten het dan echt zo goed?

Het werd tijd om dat eens zelf uit te vinden. Daarom kocht ik onlangs 60 kilo Ecobrasa, dan kon ik even vooruit. De briketten werden snel geleverd, na 2 dagen belde TNT aan met een zware doos in de handen. Mijn vriendin deed open, zij werd gewaarschuwd door de man dat het toch echt een zware doos was. Mijn vriendin, stoer, pakt gewoon zonder blikken of blozen die doos aan en vertrekt geen spier. Belt TNT 5 minuten later weer aan, er was nog een doos!

Bij de eerste keer gebruiken werd ik verrast, de briketten ontvlammen sneller en branden stukken heter dan gewone briketten! Het is even wennen, want je hoeft er gewoon minder te gebruiken. Daar waar je eerder je rooster moest vol leggen met normale briketten, kun je nu volstaan met ongeveer de helft  van het aantal, met tussenruimte verspreidt over het rooster. Ik heb het dan natuurlijk over een directe bereidingsmethode, zoals bij hamburgers of een steak. De briketten zijn dus echt zuinig in het gebruik.

Ook bij de grillplank bewijzen de kokosblokjes hun diensten

, wees ook hier matig met briketten want anders brand je zo door je plankje heen.

Kun je de kokosbriketten dan overal voor gebruiken? Nee, toch niet! Ik adviseer om bij een indirecte bereidingsmethode, met langere bereidingstijden, gewone briketten of houtskool te gebruiken. Ecobrasa briketten bevatten natuurlijk geen oneindige hoeveelheid energie. Ze branden heter, en dus ook sneller. Na twee uurtjes is het wel gedaan met die briketten. Maar bij direct grillen zul je veel plezier hebben aan de kokosbriketten van Ecobrasa!

Delen

2 Reacties op “Ecobrasa in het gebruik”

  • noskos zegt:

    Ik gebruik de ecobrasa’s ook voor mijn low en slow sessies en ze doen het prima op een lage temperatuur hoor. Een volle kolenring in mijn WSM doet het meer dan 24 uur!

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen