Fajitas


Fajitas is een Mexicaans gerecht van vlees en groenten in een tortilla gerold. De marinade die ik heb gebruikt komt van smulweb en geeft het rundvlees een aparte en sterke smaak. De zoete paprika brengt het geheel weer in balans. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 4 personen.

Benodigdheden

 • 600 gram biefstuk
 • 2 rode uien
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • olijfolie
 • peper
 • zout
 • tortillas ( kant en klaar 4 stuks )
 • geraspte kaas
 • 1 bekertje creme fraiche
 • guacamole

voor de marinade

 • 1 rode peper

  Buy Kamagra UK

  , pitjes verwijderd, in smalle reepjes gesneden

 • 2 teentjes knoflook
 • sap van 1 limoen
 • scheut tequila
 • 4 eetlepel olijfolie
 • 2 theelepels oregano
 • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
Ingrediënten

Ingrediënten voor de marinade

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe het vlees in een ziplock, giet de marinade erbij. Druk de lucht uit de zak en leg het vlees een nacht in de koelkast.

Snij de uien in ringen. Maak de paprika’s schoon en snij in reepjes. Leg de groenten op een aluminium groenterooster, zo eentje met gaatjes erin die je bij de Xenos koopt.

Maak de barbecue eerst klaar voor een direct vuur waarop het vlees snel medium gegrilld kan worden. Leg daarna het vlees in aluminiumfolie te rusten. Vervolgens kunnen de paprika’s en uien op het groentenrooster boven het vuur. Wanneer de groenten klaar zijn halen we de helft van de kolen uit de barbecue. De rest van de kolen gaan aan de kant omdat het vervolg van de bereiding op een indirect vuur zal zijn.

Nu is het tijd op de tortilla’s op te maken. Breng het vlees en de groenten eerst op smaak met zwarte peper en zout. Snij het vlees, dwars op de draad, in dunne plakken. Verdeel het vlees over de tortillas, daarop paprika en uien. Strooi tot slot wat geraspte kaas er overheen. Nu kunnen de tortilla’s in de barbecue terug. In een 57cm ketel passen er 3 tegelijk. Zorg ervoor dat ze niet direct boven de kolen komen want dan worden de tortilla’s keihard. Na een minuut of 3 zijn ze klaar en kunnen ze geserveerd worden. Lekker met een beetje creme fraiche en guacamole erop. Beetje sla en rijst ernaast, heerlijk!

Buen provecho!

De Fajita

De Fajita

Buen provecho!

Buen provecho!

Delen

2 Reacties op “Fajitas”

 • Thanks for that. I moved away from mexico when I was really young, and I really want to rediscover my heritage. I’ve been trying out a lot of random mexican recipes, and the best I’ve found yet is this taco recipe – it totally remind me of my childhood. I dont remember much of it except for the spicy smells and tasty food on every street corner.

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen