Mijn naam is…………


Beste bezoekers van het Rookgordijn,

Vanuit de analoge wereld bereikt mij een vraag die ik wil voorleggen aan mede-barbecuers:

“Beste mensen van Rookgordijn,

Ik heb een verse, pas geschoten, jonge haas van ong. 2 kg. Wat zou de
beste bereidingsmethode zijn op mijn BBQ?”

Wie heeft er een recept paraat? En geen flauwe grappen over het klaarmaken van een haas, want dat kunnen wijzelf véél beter!

buy cheap kamagra online

Delen

8 Reacties op “Mijn naam is…………”

 • noskos zegt:

  Hmm, ik heb al een paar keer konijn geprobeerd op de BBQ en dat telkens geen succes, Haas is qua structuur net zoiets dus ik zou het er niet op wagen. Misschien in een Dutch Oven als stoofpotje…

 • Jan zegt:

  Ik denk inderdaad datbeen konijn of haas lastig is voor de barbecue. Het vlees leent zich volgens mij niet echt voor een snelle bereiding boven direct vuur, en voor een slow-cooking sessie is het vlees te droog. Ik zou het ook eerder zoeken in een stoofschotel.

 • Mark zegt:

  misschien kan je het proberen met een recept van Confit de Canard, maar dan de eendenbouten vervangen door de stukken haas. Het blijft een ‘braadslee-gerecht’, maar toch.

 • Michel zegt:

  Mensen bedankt! Uit de reacties blijkt overduidelijk dat hazen- of konijnenvlees te droog is om smakelijk te kunnen bereiden op houtskoolvuur – tenzij er een tussenoplossing wordt gezocht in de vorm van een stoofpot.

 • Mark zegt:

  Hoi Michel,

  Ik weet niet of je je haas al hebt opgegeten, maar een bevriende jager en kok vertelde me dat je een haas wel op de bbq kan bereiden….

  De rug wordt wel lastig, die wordt snel droog, maar de bouten kan je op een laag (indirect)vuurtje goed krijgen, zet dan wel een bakje water in de bbq om de lucht vochtig te houden. Kerntemp ca 48 graden.

  succes! En laat ff weten of het gelukt is.

 • Hoi Michel, Ik weet niet of je je haas al hebt opgegeten, maar een bevriende jager en kok vertelde me dat je een haas wel op de bbq kan bereiden…. De rug wordt wel lastig, die wordt snel droog, maar de bouten kan je op een laag (indirect)vuurtje goed krijgen, zet dan wel een bakje water in de bbq om de lucht vochtig te houden. Kerntemp ca 48 graden. succes! En laat ff weten of het gelukt is.

 • Schmanna zegt:

  Hai, late reactie wellicht, en ik heb geen idee of konijn en haas een beetje hetzelfde smaken aangezien ik nog nooit haas gegeten heb, maar kwam net wel een recept voor konijn op de bbq tegen.
  http://www.zshare.net/video/8411960816b3cdf7/
  het klinkt iig erg smakelijk!

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen