De GRILL DOME


GRILL DOME

De GRILL DOME

Eén van mijn motto’s is: “aan geld heb je niets

, spullen moet je hebben”. In dat kader kun je mijn laatste aankoop beschouwen. Ik zat al jaren te broeden op een super-barbecue, zoals de Big Green Egg, Bubba Keg of Primo Grill. En toen kwam @HaykeKookt in mijn Twitter-timeline met de mededeling dat zij dealer is geworden van de GRILL DOME.

De GRILL DOME is, net als de Big Green Egg een keramische grill met een dikke schil. Het zijn barbecues geïnspireerd door de Kamado. De twee merken lijken erg veel op elkaar en. Waar de Big Green Egg in slechts 1 kleur  wordt geleverd biedt GRILL DOME verschillende kleurtjes. Ook is de GRILL DOME glad afgewerkt, de BGE daarentegen heeft meer een soort acne oppervlak. Het is maar waar je van houdt.

Qua eigenschappen lijkt het dat de GRILL DOME als winnaar uit de bus komt. Er zijn verschillende vergelijkende tests te vinden op het internet waar dit regelmatig naar voren komt. Een van die tests zie je hieronder, geen idee of dat objectieve tests zijn trouwens…

De prijzen voor de GRILL DOME zijn een pietsje vriendelijker voor de portemonnaie dan die voor de BGE. De family-versie doet € 1.225,-. Als je het heel snel zegt valt het mee. En omdat ze een leuk kleurtje hebben heb je een extra argument om je vrouw te overtuigen dat je het vakantiegeld toch beter aan deze Rolls-Royce onder de houtskoolgrills kan besteden. Dat heb ik dus gedaan, ik heb een rode aangeschaft! Op deze kleur zit alleen een levertijd

, dus hij staat nog niet in de tuin. De zwarte en de witte zijn overigens direct leverbaar.

Met deze aankoop zijn we nog niet klaar. Nu start het project om een mooie werktafel te bouwen waar deze kamado precies in past. Deze tafelbiedt dan ook een goed werkblad, gedeeltelijk voorzien van een leistenen of granieten blad. Verder mogen er natuurlijk de nodige accessoires niet ontbreken, zoals haken voor het gereedschap en natuurlijk de onontbeerlijke flessenopener.

Later meer over deze tafel, ik ga nu even dromen over mijn rode eitje dat straks in de tuin staat te glimmen!

Edit: na de mededeling over mijn aankoop kreeg ik dit en dit naar mijn hoofd geslingerd, haha!


Delen

13 Reacties op “De GRILL DOME”

 • Bertil zegt:

  Mooi verhaal Jan. En trek je niets aan van alles wat er naar je hoofd geslingerd is. Dat is alleen ontstaan uit jaloezie. Ik kijk uit naar de eerste “workshop” 🙂

 • admin zegt:

  Ik weet het Bertil 🙂

 • noskos zegt:

  Mooi hoor, gefeliciteerd! Heb er even naar gekeken en meer gesppeld op het KCBS Seminar, erg mooie barbecue!

 • Harry zegt:

  Hi Jan, daar ga je geen spijt van krijgen, een teamlid heeft bij mij ook een rode besteld.

  Gr Harry

 • admin zegt:

  Inderdaad Harry, ik kan dan ook bijna niet wachten tot hij arriveert! Bij onze links ontbrak een koppeling naar BBQGuru.nl, deze heb ik nu toegevoegd.

 • Harry zegt:

  Thx voor het plaatsen van de koppeling, het zelfde heb ik gedaan met rookgordijn.nl
  gr Harry

 • Jan zegt:

  Hoi Harry, dank je wel. Het adres is alleen rookgordijn.NET 😉

 • Harry zegt:

  Gelukkig heb ik de website wel de goede url gebruikt 🙂

 • sonus zegt:

  1 Mei besteld ? Heb je de Grill reeds ? Ben wel benieuwd hoe die in je tafel staat.

 • Jan zegt:

  De rode Grilldome wordt op bestelling gemaakt. Het keramiek komt uit India en de grill wordt gemonteerd en afgewerkt in de Verenigde Staten. Helaas duurt het dus even voordat ik het apparaat krijg. Het kan nu niet lang meer duren want als het goed is is hij inmiddels in Nederland aangekomen. Als ik voor een witte of zwarte had gekozen had ik hem gelijk geleverd gekregen, die kleuren zijn gewoon op voorraad.

 • erik zegt:

  Heerlijk mijn grill dome ik gebruik hem ook in de winter

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen