Een plekje voor mijn Grill Dome


Zoals in het vorige bericht te lezen is heb ik mijzelf een knalrode Grill Dome kado gedaan. Het apparaat is nog niet vanuit de USA verscheept dus ik moet nog een paar weekjes wachten. Deze tijd kan ik ondertussen natuurlijk nuttig besteden met het maken van een tafel waarin ik deze kamado grill in kan plaatsen, want eerlijk is eerlijk, zo’n standaard statiefje voor deze 80kg zware barbecue ziet er natuurlijk niet uit!

Ik heb eerst natuurlijk internet afgezocht naar soortgelijke projecten. Er is ontzettend veel te vinden over dit onderwerp. Ook de maten waarmee rekening gehouden moet worden zijn gemakkelijk te vinden. Ook erg belangrijk is het commentaar van de bouwers over hun eigen ontwerp. Vaak wordt er bij hun bouwbeschrijving geschreven dat ze het de volgende keer net iets anders zouden aanpakken. Met deze research hoef ik dus niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Dan de keuze voor het materiaal. In eerste instantie zat ik te denken aan een harde houtsoort, maar al snel viel mijn oog op steigerhout. Een redelijk goedkoop materiaal dat erg makkelijk te verwerken is, dat past bij mijn houtbewerkingskunsten. De standaardmaten beperken misschien de vrijheid in het ontwerp, maar dat is tegelijk een voordeel. Er moest ook een werkblad gezocht worden. Mijn keuze viel op een tuintegel van basalt

puttygen

, 60 bij 60 centimeter. Er was ook een stuk tegel van 40 bij 60 cm nodig als plateau waarop de Grill Dome wordt geplaatst.

Nu begon het tekenen. Ik heb een blok millimeterpapier gepakt en ben gewoon maar gaan proberen. Eerst de constructie van de poten, en de hoe de tafelbladen hieraan worden bevestigt. Toen ik daar eenmaal uit was kon ik in detail de hele tafel tekenen en een bestellijstje maken. Dit lijstje kon ik doorgeven aan de steigerhoutboer, en deze heeft mij alles op maat gezaagd geleverd. Beetje jammer dat er 1 stuk hout ontbrak maar gelukkig heb ik een buurman met een bouwmarkt.

En dan het leuke gedeelte: in elkaar schroeven! Jammer dat dat zo snel ging

Buy Nolvadex UK

, maar dit was wel een teken dat de voorbereiding goed was. Alles paste prima! Zie hier het resultaat, stel je voor dat die rode Grill Dome erin staat. Ik kan niet wachten! Ik heb nog een paar weken om de tafel te beitsen.

Tafel voor de Grill Dome

Tafel voor de Grill Dome

Delen

12 Reacties op “Een plekje voor mijn Grill Dome”

 • Maciek zegt:

  Dat ziet er goed uit Jan. Wel een leuk idee om daar een stukje tegel te integreren in het blad, kun je gelijk mooi voor je gerechten gebruiken.
  Het geheel heeft een stoere en moderne uitstraling.
  Nog een dingetje wil ik opmerken, heb je wel gedacht aan vocht probleem bij de poten? Het hout gaat daar als eerste rotten. Het is vurenhout, dat niet zo goed tegen vocht kan zeg maar. Je moet er voor zorgen dat deze niet op je tegels zonder enige tussenruimte blijft staan. Makkelijkste zou je het volgens mij oplossen met de zogenaamde glijdoppen voor de meubels, zoek maar wat dikkere exemplaren uit ergens bij een ijzerhandel en sla ze eronder. Dan zul je langer plezier hebben van je mooie tafel. gr. en veel kookplezier straks.

 • Jan zegt:

  Dat was nog een probleem waar ik nog geen oplossing voor had. Dank je voor deze goede tip!

 • NKBBQ2011 zegt:

  Grilldome verschepen uit USA? Merk is gewoon te koop in NL!

 • Jan zegt:

  Niet de mijne NKBBQ2011 šŸ˜‰

 • Sarah zegt:

  Hoi Jan,

  Ik wil ook graag een grilldome inporteren vanuit USA.
  Hoe heb jij dat gedaan? Ik ben benieuwd!

  Groetjes Sarah

 • Jan zegt:

  Hallo Sarah,

  Ik importeer mijn Grill Dome niet zelf. Ik heb hem gekocht bij een dealer in Nederland: @HaykeKookt

 • Sarah zegt:

  Bedankt voor de tip Jan! Groetjes Sarah

 • Marc zegt:

  Hallo allemaal,

  Ik heb een vraagje. Ik heb sinds kort een Grill Dome Family thuis staan, maar ik worstel nog regelmatig met de temperatuur regeling. Om hem aan te steken gebruik ik bruine aanmaakblokjes, maar na een paar minuutjes roken ze meer dan dat ze branden. Ook daarna lukt het me niet om de grill dome goed op temperaatuur te krijgen. Kan heb komen door te klein houtskool (gruis) ?? Is het de bedoeling dat je elke keer de grill dome leegt en vervolgens voorziet van nieuwe (grote brokken) kolen?? Wie heeft hier ervaring mee? Groetjes, marc

 • HaykeKookt zegt:

  Wat een supertafel zeg die Jan gemaakt heeft! zijn GrillDome die hij in Nederland bij mij besteld heeft, is inmiddels op de boot onderweg naar Rotterdam. De levertijd van deze was wat langer omdat Jan een vuurrode wilde en die worden alleen op bestelling gemaakt. zo ook die van hem. Maar… het kan niet lang meer duren!

  @Sarah, stuur me een mail info@HaykeKookt.nl of info@KookaandeZaan.nl en ik vertel je er graag alles over!

  @Marc, gebruik bij voorkeur de witte aanmaakblokjes, die zijn in elk geval beter. Wij adviseren de GrillDome alleen te gebruiken met houtskool, mijn persoonlijke favoriet is het horecahoutskool wat vele mate groter is dan het normale. Dit kun je overigens ook bij de importeur of bij mij bestellen. Ik leeg de GrillDome zeker niet elke keer maar na een keer of 4 ligt er veel gruis in. Grote stukken houtskool werken echt veruit het beste. Binnen een half uur na aanmaken moet de Dome toch wel ten minste op 200 graden zijn.

 • HaykeKookt zegt:

  Extra info: Horecahoutskool kun je ook bij de Hanos kopen.

 • Marc zegt:

  Hallo HaykeKookt!

  bedankt voor je duidelijke antwoord! Ik heb de grill dome eens even helemaal schoongemaakt en het rooster zat inderdaad helemaal dicht met as en resten kolen. Nu werkt alles weer helemaal naar behoren en loopt de temperatuur inderdaad heel snel op!

  Bedankt voor de tip!

  groetjes, marc

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieƫn
Tag cloud
Inloggen