Tweetup


Afgelopen vrijdag was het dan zover. Een ontmoeting tussen slagers en barbecue-fanaten bij mij thuis. Een heel mooie gelegenheid om mijn Grill Dome eens uit te proberen. Helaas dreigde uitstel van de levering van mijn Grill Dome roet in het eten te gooien. Gelukkig was daar Hayke van KookaandeZaan, de dealer waar ik deze kamado heb gekocht, als reddende engel. Ze heeft me tijdelijk een demomodel geleverd.

Hoe is het zo gekomen?

Natalie Hulspas (@Natalie_HL) heeft samen met haar man Patrick een slagerij in Rotterdam Hilligersberg: Slagerij de Bruijn. Ik ben zelf uiteraard geïnteresseerd in het slagersvak en vleesproducten. Op de een of andere manier zijn wij elkaar via Twitter actief gaan volgen en wisselen we regelmatig berichten uit. Ik vind het zelf ook leuk om de mensen waar ik een leuk contact mee heb ook in het echte leven te ontmoeten, vandaar dat ik eens ben langsgereden bij de slagerij. De ontmoetingen waren maar kort maar het klikte meteen! De datum was snel geprikt: 12 augustus zou het feest plaatsvinden!

Een bont gezelschap, maar wanneer je slagers en barbecuers bij elkaar zet rond een barbecue gebeurt er iets merkwaardigs. Het klikt direct tussen de vakmensen en hun veeleisende afnemers. Er wordt volop gepraat over de kwaliteit van vlees, bereidingswijzen, herkomst en noem maar op! Ondertussen werden de mooiste dingen klaargemaakt op de barbecues. Ik had de Grilldome loeiheet staan (want dat kan-ie goed) om de grote stukken vlees dicht te schroeien, en de 57cm Weber was ingericht voor indirecte verhitting om het vlees langzaam verder te laten garen. En wat hebben we gesmuld! Slagerij de Bruijn doneerde mooie grote stukken zoals een flinke Cote de Boeuf, een staartstuk en een kalfs-ribstuk. Slagerij van Linschoten had juist een keur aan heerlijke kleinere barbecuespecialiteiten meegenomen. Verder zorgde @broadcastmarc voor zijn Drunken Mango Skewers en @True2BBQ heeft ter plekke ABT’s in elkaar gezet: lekker hete Jalapeno pepers

puttygen

Buy Cialis Professional UK

, gevuld met roomkaas en omwikkeld met bacon. Ook had Hugo heerlijke rubs en sauzen meegenomen uit zijn websop om te proberen. Zelf zorgde ik voor de MOINK balls en ik had ook nog Wagyu Burgers gehaald bij Beef & Steak. En er was nog veel meer!!! Een prima afwisseling, en we kwamen niet echt om van de honger! Alle ingredienten waren dus aanwezig om er een gezellige, eerzame en voedzame avond van te maken. De foto’s spreken voor zich:

Delen

5 Reacties op “Tweetup”

 • Pierre zegt:

  Het was erg gezellig en vooral erg lekker. Prachtig vlees en leuk om te zien dat de bbq zoveel mensen ( en iPhones!) bij elkaar brengt.
  Op mij heeft de cote du boeuf het meeste indruk gemaakt, qua structuur en smaak helemaal mijn ding. Mooi geschroeid op de primo die gillend heet was en daarna langzaam in de Weber gegaard.

 • De côte du boeuf was perfect. Vooral het vetje. Nog even extra krokant gebakken.
  Alles was leuk. OOk de salades via slagerij de bruin Super!
  Ik ben ook wel van de kleine stukjes minder slow

 • Vera zegt:

  Hallo Jan,

  Een perfecte verwoording van een perfecte avond. Voor herhaling vatbaar. Heb het aan vrienden die van lekker eten houden, verteld en die vroegen al of ze mee konden. Dus die bbq moeten we organiseren ergens in het najaar 🙂

  Hartelijke groeten, Vera

 • Hoi Jan.

  Was een top avond!!! erg gezellig en vooral lekker eten…
  We moeten die Winterweberdag maar gauw plannen…

  Greetz,

  Marc

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorieën
Tag cloud
Inloggen