Rookgordijn tijdens de Broekpolderregatta


De Broekpolderregatta is een vaarwedstrijd tussen historische zeilende platbodems op de Vlaardinger Vaart en de Vlieten. Een tiental schepen met in totaal 100 bemanningsleden vertrok op zaterdag vijf mei vanuit de Vlaardingse Broekpolder voor de race waarbij gold dat de schepen op alle mogelijke manieren mogen worden voortbewogen

, behalve door motorkracht. Dus dat betekent: zeilen – als er voldoende wind staat. Ontbreekt die wind

, dan resteert roeien, bomen of jagen. Het startschot viel om 11 uur in de ochtend, de eerste platbodem finishte rond half vier. Toen de teams eenmaal allemaal binnen waren, rammelde iedereen van de honger en dorst als gevolg van de geleverde inspanningen. En dan komen de mannen van Rookgordijn in actie!

Dankzij de uitstekende kwaliteit barbecuevlees geleverd door Keurslagerij Van Linschoten – uitgeroepen tot beste ambachtelijke slager van 2011 – leverden de mannen diverse culinaire hoogstandjes af. Zo waren daar de 300 MOINKballs in een zoetzure frambozenglaze als amuse. Een amuse die verdween als sneeuw voor de zon toen de hongerige meute er lucht van kreeg. Daarnaast noem ik de gemarineerde lamskoteletjes, kipfilet met spek, tophamburgers en pittig gekruide varkenslapjes. Het toetje kwam weliswaar niet van de slager, maar wel van de barbecue. Ananasschijven in rietsuikercaramel met creme fraiche. Al met al waren de mannen van het Rookgordijn niet ontevreden met de geleverde prestatie.

Mooi meegenomen is dat de Broekpolderregatta een niet commercieel initiatief is waarbij de opbrengst (in de vorm van inschrijfgeld en sponsorgelden) te goed komt aan ‘De Laurenburg’, een project voor ondersteund wonen voor personen tussen de 18 en 45 jaar met niet aangeboren hersenletsel.

Delen

Leave a Reply

Facebook
Beveel ons aan
Zoeken
Categorie├źn
Tag cloud
Inloggen