Rookgordijn is een weblog van vier vijf zes enthousiastelingen over de barbecue en alle aanverwante zaken. We zijn gek op lekker eten en op het bereiden daarvan op de barbecue. Barbecueën komt nog het dichtst bij de oorspronkelijke vorm van het bereiden van voedsel: in de buitenlucht een beetje klooien met hete kolen, liefst nadat je zelf een mammoet hebt gespiest. Het gevaar op verkoold eten ligt altijd op de loer.

Toch kun je met barbecuën heerlijke en verfijnde maaltijden op tafel zetten. Het hoeft niet te stoppen bij saté en een speklap. De barbecue leent zich er pima voor om verfijnde en uitgebalanceerde maaltijden te bereiden. Of het nu vlees, vis of vegetarisch moet zijn, het kan allemaal op hete kolen.

Weber heeft met de ketelvormige barbecues de standaard neergezet die tegenwoordig veel geïmiteerd wordt. Daarbij zijn er talloze accessoires verkrijgbaar die meneer Weber heel rijk, en de bbq-fanaat heel blij hebben gemaakt. Ondertussen zijn er ook vele soorten elektrische- en gasbarbecues te koop, maar over het algemeen zal het op deze website gaan over de houtskoolgrill. Op het rookgordijn hebben we geen enkele band met welke producent dan ook.

We wensen jullie veel leesplezier, en we hopen dat we de bezoekers kunnen inspireren om ook meer “uit hun barbecue te halen”, in letterlijke en figuurlijke zin. We stellen het op prijs als men een berichtje achterlaat bij een bericht. Mail ons uw links, tips en recepten, het mailadres is: info@rookgordijn.net.