Introductie

Leuk dat je mijn pagina hebt gevonden. Mijn naam is dus Jan, bouwjaar 1967 en op het moment dat ik deze tekst aanpas dus 44 jaren jong. Je vind me ook op Twitter. Samen met mijn vriendin vrouw en twee zoontjes (2005 en 2006) woon ik in Bergschenhoek, vlakbij Rotterdam. In 2006 ben ik aangestoken met het barbecue-virus door collega-blogger Michel. Dit is af en toe tot verdriet van mijn vriendin (“Komt-ie weer met die stink-kip”, de liefde in mijn leven houdt niet zo van kluiven). Maar soms leidt dit ook tot prettige verassingen aan de eettafel. Ik heb met vriend/buurman Pierre bijna tegelijk een Weber One Touch Silver van 47cm aangeschaft, en sindsdien zijn we lekker aan het experimenteren geslagen.

Sindsdien heb ik er nog het een en ander toegevoegd aan mijn barbecuespullen. De garage staat inmiddels halfvol. Sinds 2010 ben ik de trotse eigenaar van een appelgroene Weber 57cm One Touch Gold, en in april 2011 heb ik een knalrode Grilldome besteld. Ik ben een projectje gestart om daar zelf een mooie werktafel voor te bouwen.

Grill Dome

Ik ben de trotse bezitter van een Grill Dome

Een andere hobby van mij is internet en websites/online applicaties bouwen. Ik heb zelfs twee bedrijfjes in die branche, naast mijn gewone werk. Omdat ik het leuk vind om mijn hobby’s te combineren kwam ik eind 2008 op het idee om een weblog te starten over het barbecueën. Niet dat deze blogs nog niet bestaan, integendeel. Nee, ik wilde het iets anders aanpakken: geen one-man-show, en vooral onszelf niet al te serieus nemen. Zie hier het resultaat!

Hardware:

Met de volgende spullen probeer ik af en toe een barbecue-maaltijd op tafel te zetten:

Mijn vaste repetoire:

Tsja, dit lijstje is nog erg beperkt. Wegens onregelmatige diensten kom ik niet zo vaak toe aan barbecueën als ik zou willen. De volgende gerechten maak ik regelmatig:

ToDo lijstje

De volgende gerechten staan nog op mijn todo-lijstje, het rijtje met recepten dat ik zeker nog eens wil uitproberen. In willekeurige volgorde:

De lijst is nooit compleet, net als deze hele pagina trouwens 😉


Op de barbecue in 2013

  1. 7 januari: Spareribs
  2. 15 januari: MOINK balls
  3. 15 januari: Speklappen